Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχοι για παρεμπόριο σε Πιερία Χαλκιδική

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την πρόληψη της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου σε παραλιακές περιοχές στην Πιερία
Κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων παραεμπορίου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άλλη αστυνομική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, για
την πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα την 30 και 31.08.2013 σε παραλιακές και τουριστικές περιοχές του νομού Πιερίας , όπου παρατηρείται έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης και του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, πραγματοποίησαν ελέγχους στις περιοχές της Παραλίας Κατερίνης, των Νέων Πόρων και του Πλαταμώνα Πιερίας για την σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου.
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, π ροσήχθησαν (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές και Νιγηρίας, για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου και ειδικότερα:
  • (690) παιδικά παιγνίδια,
  • (460) ζεύγη γυαλιών ηλίου,
  • (970) είδη κουζίνας,
  • (430) ρολόγια χειρός και τοίχου,
  • (42) ηλεκτρικές συσκευές απώθησης εντόμων,
  • (110) θήκες τηλεφώνων,
  • (78) φανούς,
  • (85) φορτιστές τηλεφώνων και
  • (15) ξυριστικές μηχανές.
Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν άμεσα σε συνεργασία με τους Δήμους Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου, συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
02 Σεπτεμβρίου 2013


Συνεχίστηκαν οι αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής
Ελέγχθηκαν συνολικά διακόσια είκοσι οκτώ (228) άτομα και εξακόσια είκοσι εννέα (629) οχήματα
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και βεβαιώθηκαν δεκατέσσερις (14) παραβάσεις σχετικά με την υγειονομική νομοθεσία και την νομοθεσία για το στάσιμο και υπαίθριο εμπόριο
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία νέα αστυνομική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, για την πάταξη του παραεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης και των παραβάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έλαβε χώρα απογευματινές και βραδινές ώρες της 31.08/01.09.2013 στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, του Τμήματος Τροχαίας Νέων Μουδανιών, του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου, καθώς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή της εμποροπανήγυρης και ευρύτερα στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής για την σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι (228) άτομα, καθώς και σε εξακόσια είκοσι εννιά (629) οχήματα.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων:
  • συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τρία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ένα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και
  • π ροσήχθησαν άλλοι τέσσερις (4) αλλοδαποί για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.
Ειδικότερα, στην εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι από αστυνομικούς των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων της υγειονομικής νομοθεσίας και άλλες παραβάσεις σχετικά με το υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:
  • δύο (2) διοικητικές παραβάσεις για υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο,
  • δέκα (10) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνες και αναψυκτήρια) και
  • δύο (2) παραβάσεις για στέρηση βιβλιαρίου υγείας εργαζομένου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.