Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεάν γάμοι για απόρους και ανέργους από την μητρόπολη Δημητριάδος

Θρησκευτικό γάμο χωρίς κανένα εκκλησιαστικό κόστος προανήγγειλε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για μελλόνυμφους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα
Τη δυνατότητα σε απόρους και ανέργους να τελέσουν θρησκευτικό γάμο δίνει η μητρόπολη Δημητριάδος, καθώς το μυστήριο δεν θα έχει κανένα κόστος.
Όπως ανακοίνωσε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα θα μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο γάμων της μητρόπολης, το οποίο θα φροντίσει να τελεστεί το μυστήριο με μηδενική δαπάνη για την εκκλησία.
"Βεβαίως φαίνεται να κοστίζει ο θρησκευτικός γάμος, αλλά αυτό είναι εντελώς σχετικό. Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι η Εκκλησία δεν απαιτεί τίποτα για να τελέσει ένα γάμο. Αυτή είναι η εντολή και αυτό είναι το καθεστώς. Όπως με πληροφορούν μάλιστα αρκετοί ιερείς, όντως πολλοί γάμοι τελούνται, χωρίς να δοθούν χρήματα στην Εκκλησία" δήλωσε ο μητροπολίτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μητρόπολης Δημητριάδος, ο θρησκευτικός γάμος διατηρεί το προβάδισμα έναντι του πολιτικού. Μέχρι στιγμής το 2013 έχουν εκδοθεί 401 άδειες για θρησκευτικό γάμο ενώ στο ίδιο διάστημα ο αριθμός για γάμο στο δημαρχείο είναι 256.
Πληροφορίες από taxydromos.gr