Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα ήταν «ατύχημα», θα ήταν δολιοφθορά

Αποκλείει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα, θα δοθεί βάσει της
προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία... Δεν θα είναι "νέα μνημόνια - νέοι επαχθεις όροι", όπως κραυγάζουν κάποιοι».

Παράλληλα, στέλνει εκ νέου μήνυμα στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα». Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα, μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται...» τόνισε.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα «κοινοβουλευτικού ατυχήματος» αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά:
Φοβάστε «κοινοβουλευτικό ατύχημα»; Δηλαδή βουλευτές της πλειοψηφίας να αρνηθούν να στηρίξουν νομοσχέδιο της κυβέρνησης;
Σας είπα: ακόμα και η συζήτηση για πρόωρες εκλογές αυτήν τη στιγμή αποσταθεροποιεί τη χώρα! Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιος κυβερνητικός βουλευτής που θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το έχουν δείξει, άλλωστε, ως τώρα. Με μεγάλη ευθύνη και σοβαρότητα. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν «ατύχημα». Θα ήταν δολιοφθορά! Ποιος θα έκανε τέτοια πράξη δολιοφθοράς σε βάρος της χώρας; Ποιος θα διακινδύνευε να πάνε στράφι οι θυσίες του κόσμου, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο; Ποιος θα έσπρωχνε πίσω την Ελλάδα στην αβεβαιότητα, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζει η ανάκαμψη; Για να σας πως την αλήθεια, δεν είμαι καν βέβαιος ότι η αντιπολίτευση θα ήθελε να μπει η χώρα σε τέτοια περιπέτεια σήμερα. Ανεξάρτητα του τι λένε σήμερα.

Θα ακούτε και εσείς, φαντάζομαι, διάφορα πολιτικά σενάρια, ότι για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα χρειαστεί να αλλάξει το πρόσωπο του πρωθυπουργού...
Τι να σχολιάσω; Εκείνοι που τα λένε, δύναμη μου δίνουν...

Σαμαράς: Το πλεόνασμα πρώτο βήμα για να βγούμε από το Μνημόνιο

http://www.enikos.gr/