Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποσύρονται οι αστυνομικοί - συνοδοί βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και μετά από σχετική εισήγηση του Νίκου Δένδια, αποσύρονται οι αστυνομικοί - συνοδοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, "η διάθεση των αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε
ανατεθεί η προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής παύει μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της έστειλε χθες ο υπουργός σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής".

Επίσης ανακοινώθηκε πως "κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα παίρνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα".

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται οτι ότι "αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου". 

"Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, καταλήγει η ανακοίνωση, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί".


Διαβάστε
Τι ψάχνει η δικαιοσύνη για την Χρυσή Αυγή 
Αποκαλύψεις για τον φόνο του Παύλου Φύσσα - Αυτόπτες μάρτυρες καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ - "Η Ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκεί 15' πριν το μαχαίρωμα