Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαμπινιώτης: Η Ρεπούση λέει άλλα αντ' άλλων

Σκληρή επίθεση Μπαμπινιώτη σε Ρεπούση για τις δηλώσεις της σχετικά με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών
"Χωρίς επιστημονική βάση οι απόψεις της Μαρίας Ρεπούση", δήλωσε ο Γιώργος
Μπαμπινιώτης στον Βήμα 99,5.
Ο κ. Μπαμπινιώτης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ.α Ρεπούση για τις δηλώσεις της σχετικά με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.
Όπως είπε, χαρακτηριστικά, οι απόψεις της είναι "ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς επιστημονική βάση".
"Λέει άλλα αντ' άλλων. Και θέλει προσοχή", τόνισε.
"Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση.
Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική «θέλω λιγότερες ώρες αρχαία και περισσότερες ιστορία». Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή", είπε
Τέλος, για τις απεργίες των εκπαιδευτικών ο κ.Μπαμπινιώτης δηλώνει υπέρ των κινητοποιήσεων αλλά με ανοιχτά σχολεία.
"Θα ήθελα αυτές οι κινητοποιήσεις να γίνουν ενώ λειτουργεί το σχολείο και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών να προβάλλουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης, για να πείσουν την κοινωνία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με το να κλείσεις τα σχολεία, δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα. Αγανακτείς τον κόσμο και μάλλον χάνεις την υπόθεση", είπε.