Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ: Καταστροφή της παραγωγής καπνού στη Βροντού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
  Μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βροντού και συνάντηση με αγρότες της περιοχής, ενημερωθήκαμε σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος στην παραγωγή καπνού, στις περιοχές

«Ρόγκια» και «Τσαπουρνιά» του Δ.Δ. Βροντούς. Οι παραγωγοί εντοπίζουν το πρόβλημα στην κακή διαχείρηση των αποθεμάτων νερού άρδευσης στους ταμιευτήρες και στην κακή συντήρηση των δημοτικών πομόνων, από πλευράς της δημοτικής αρχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υδρονομέων, η ποσότητα του νερού δεν επαρκούσε για την κάλυψη όλων των αναγκών στην άρδευση των κτημάτων της περιοχής.
Η δημοτική αρχή και η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου οφείλει να απαντήσει: 1) Ποιος ευθύνεται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, σε κρίσιμο στάδιο της παραγωγής καπνού, προκαλώντας οικονομική ζημιά στους παραγωγούς της περιοχής; 2) Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να καλύπτονται πάντα οι ανάγκες άρδευσης των παραγωγών; 3) Ποιος θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν στην παραγωγή τους; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή και τα στελέχη της δεν παίζουν κομματικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών της περιοχής. Μας φοβίζει όμως και η ανικανότητά τους να χειριστούν ένα τέτοιο ζήτημα, ειδικά σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομική περίοδο, όπου ο παραγωγικός αγροτικός τομέας χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας.
ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας - Αγροτικό Τμήμα