Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Συναγερμός στα στρατόπεδα της Αττικής από τη σύλληψη του οπλουργού, Πού θα έδιναν τον βαρύ οπλισμό;

Σε δύο βασικά ερωτήματα καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι αδιάφθοροι της αστυνομίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, αναφορικά με τις συλλήψεις "βόμβα" δύο υπαξιωματικών του στρατού για λαθρεμπόριο όπλων.
Το πρώτο είναι από
πού πήραν τα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση κυρίων τυφεκίων Μ-16 και το δεύτερο σε ποιους σκόπευαν να τα διαθέσουν.
Τον πρώτο γρίφο, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr έρχεται να "φορτίσει" ακόμη πιο πολύ η ιδιότητα του αρχιλοχία ως οπλουργού σε σχεδόν όλα τα στρατόπεδα της Αττικής. Στην αστυνομία, παρότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις,  θεωρείται  παραπάνω από βέβαιο ότι τα εξαρτήματα έχουν αφαιρεθεί από τις αποθήκες στρατοπέδων στις οποίες είχε εν λευκώ πρόσβαση. Για το συγκεκριμένο λόγο έχει ζητηθεί από όλες τις μονάδες του λεκανοπεδίου να κάνουν λεπτομερή έλεγχο κι απογραφή στις αποθήκες, για να διαπιστωθεί αν κα σε τί ποσότητες λείπουν.
Τον δεύτερο γρίφο επιβαρύνει με επιπλέον ποσοστά ανησυχίας η ιδιότητα του ιδιώτη που πιάστηκε μαζί με τους στρατιωτικούς. Πρόκειται για ιδιοκτήτη σχολής πολεμικών τεχνών στο Περιστέρι και παρότι δεν είναι σεσημασμένος, αυτή καθαυτή η επαγγελματική ενασχόληση προξενεί συνειρμούς με μπράβους κι εκβιαστές.
Το ενδεχόμενο να διακινήθηκε οπλισμός προς εξτρεμιστιά δίκτυα, θεωρείται απίθανο.