Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εντολή του Νίκου Δένδια για αυξημένη αστυνόμευση στο Άγιο Όρος

Στόχος να προστατευθούν τα ιερά κειμήλια. Το έγγραφο του υπ. Δημόσιας τάξης διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παπά. 
Στην ερώτηση, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στον Άθω δρουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι

εισέρχονται ως προσκυνητές, στην περιοχή, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, αποκτούν εκεί εργασία και διαθέτοντας ικανό αριθμό ημιόνων, αναλαμβάνουν τη μεταφορά τουριστών και επισκεπτών τους οποίους κλέβουν στη συνέχεια. Ο βουλευτής επικαλούνταν καταγγελίες, που είναι γνωστές στη μοναστική κοινότητα, για ύπαρξη φυτειών ινδικής κάνναβης στο Άγιο Όρος από Αλβανούς λαθρομετανάστες και επισήμαινε ότι η έλλειψη ελέγχου θέτει σε κίνδυνο τα ιερά κειμήλια που βρίσκονται έρμαια στις διαθέσεις των κακοποιών.

Ειδικά για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι αλλοδαπών που διαμένουν και κυκλοφορούν στο Άγιο Όρος διενεργούνται σε καθημερινή βάση. Για το ζήτημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, αν και έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά σχέδια, όπως αναφέρει ο υπουργός, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, δεν έχουν περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καταγγελίες αναφορικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή Αγίου Όρους.

http://www.rthess.gr/