Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Υψηλάντειος δρόμος των ρεκόρ - Δηλώσεις παραγόντων

Γιορτή μαζικού αθλητισμού στην Ν. Τραπεζούντα

Με επιτυχία διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα, ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων που συνδιοργάνωσαν, ο Μορφωτικός
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», o Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
Πολύς κόσμος, ιδανικές καιρικές συνθήκες, όμορφη διαδρομή στη σκιά του Ολύμπου και των Πιερίων, χρώμα παράδοσης από τον τοπικό σύλλογο και προπάντων ρεκόρ συμμετεχόντων αθλητών & αθλητριών (περίπου 150 συνολικά) και νέο ρεκόρ αγώνα (από τον Φωτιάδη Αλέξανδρο σε 36:04΄), συνέθεσαν το παζλ της διοργάνωσης, η οποία στηρίχτηκε στις φιλότιμες προσπάθειες των πολλών δεκάδων εθελοντών. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Νικητές και νικήτριες αναδείχτηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν.
Κατά την διάρκεια των απονομών, παρουσία δημοτικών τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων επισημάνθηκε η μεγάλη ανταπόκριση κοινού, εθελοντών και αθλητών, στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του μαζικού αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κατερίνης.
«Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί βάζετε ψυχή σε αυτό που κάνετε» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδηςεπισημαίνοντας ότι «ο Δήμος στηρίζει εκδηλώσεις που ευνοούν τη συμμετοχή του κόσμου στο μαζικό αθλητισμό, γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις δύσκολες μέρες που βιώνει η  ελληνική κοινωνία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Β. Παραδεισόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ, όλους τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας: «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η γόνιμη συνεργασία όπως αυτή που επί σειρά ετών έχουμε με τον «ΖΕΥΣ» ενδυναμώνει θεσμούς, σαν τον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου».
Ο πρόεδρος του «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης υπογράμμισε: «Ο σημερινός αγώνας είναι μια συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων του συλλόγου μας που θα συνεχιστούν στην Κατερίνη και στο Δίον. Φροντίδα και στόχος μας είναι να δίνουμε κίνητρα στον κόσμο να συμμετέχει σε θετικές δράσεις αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, που θα μας κάνουν αισιόδοξους ώστε να αντλήσουμε δύναμη  και να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στον Γραμματέα του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Δημήτρη Γρηγοριάδη, την «ψυχή του αγώνα», ο οποίος δούλεψε και φέτος μεθοδικά για την επιτυχία της διοργάνωσης».
Χρώμα παράδοσης έδωσαν στην εκδήλωση οι ήχοι της Ποντιακής Λύρας και τα εδέσματα που με μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού. Πρωτότυπο μετάλλιο και δίπλωμα δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικές απονομές έγιναν στους εκπροσώπους όλων των εθελοντικών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στη διοργάνωση, ενώ για την ουσιαστική στήριξη του Δήμου και του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας απονεμήθηκε συμβολικό δώρο από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» στον Δήμαρχο Κατερίνης.

Την έγκαιρη και έγκυρη έκδοση των αποτελεσμάτων επιμελήθηκε ο Γραμματέας του «ΖΕΥΣ» Δημήτρης Γρηγοριάδης με ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών.

http://www.eptanews.gr