Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

101 χρόνια ελεύθερης Κατερίνης: Εορτασμός της ημέρας απελευθέρωσης (videos)

Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης και του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας
Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ι.Ν. της Θείας Ανάληψης, την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της πόλης και την παρέλαση των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και
λυκείων, καθώς και συλλόγων και σωματείων γιορτάστηκε η απελευθέρωση της Κατερίνης. Φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια από την 16η Οκτωβρίου 1912, οπότε και η πόλη απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό
Στις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Ελληνική Βουλή ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, ενώ παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δοξολογία στον Ι.Ν. Θείας Ανάληψης
Ο εορτασμός της απελευθέρωσης ξεκίνησε με την επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. της Θείας Ανάληψης, παρουσία της πολιτικής, αυτοδιοικητικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αντιπροσωπειών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και απλών πολιτών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Νικόλαος Κραγιόπουλος. 

Κατάθεση στεφάνων
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στην Πλατεία Ελευθερίας. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου, το Βουλευτή κ. Δημήτρη Χριστογιάννη, το Δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη, τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Διοικητή της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας κ. Νικόλαο Γρυλλάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Αθανάσιο Μαντζούκα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιο Παπαπολύκαρπο, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης κ. Γεώργιο Κοντελίδη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης κα Παρθένα Μακρίδου και ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης Μόουσμπουργκ της Αυστρίας. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων κατά την απελευθέρωση της πόλης και τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ