Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Την άρση της ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής διεξήχθη η ψηφοφορία. Σκευωρία κατήγγειλαν οι βουλευτές της ΧΑ
Την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή μετά από
ονομαστική ψηφοφορία. Ο λόγος για τους Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτης Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, και Γιώργος Γερμενή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, στο αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Π. Ηλιόπουλο, Ε. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.
Για τον Η. Παναγιώταρο αίρεται η ασυλία για δύο παλαιότερες υποθέσεις του η πρώτη με 247 ψήφους υπέρ και η δεύτερη με 246 ψήφους υπέρ και ένα «παρών» που είναι του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο.
Για τον Ηλ. Κασιδιάρη αίρεται η ασυλία για παλαιότερη υπόθεση με 247 ψήφους υπέρ. Για τον Χρ. Αλεξόπουλο αίρεται η ασυλία με 246 ψήφους υπέρ και ένα «λευκό».
Η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ιωάννη Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) με 4 υπέρ, 242 κατά, 1 παρών. Αποφάσισε όμως την άρση ασυλίας για τους κ.κ. Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) με 195 ψήφους υπέρ, 42 κατά, 10 παρών και του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ) με 185 υπέρ, 45 κατά, 17 παρών για πρώτη υπόθεσή του και ακόμη με 194 υπέρ, 30 κατά και 15 «παρών» για δεύτερη υπόθεσή του.
Μάλιστα, σημειώθηκαν και αρκετές απουσίες καθώς απών ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων, απουσίαζαν οι: Αλέκα Παπαρήγα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θόδωρος Καράογλου, Ζέτα Μακρή, Έλενα Ράπτη, Αντζελα Γκερέκου, Θανάσης Δαβάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Βασιλική Κατριβάνου, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρήστος Δήμας, Στάθης Κωνσταντινίδης,  Αιχάν Καραγιουσούφ, Ζειμπέκ Χουσεϊν, Θεόδωρος Δρίτσας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ξανθος, Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Νωρίτερα, από τους βουλευτές για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση ασυλίας, το λόγο πήραν μόνο οι κ.κ. Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας. Αρνούμενοι όλες τις κατηγορίες και ζητώντας οι ίδιοι την άρση ασυλίας τους, προκειμένου -όπως υποστήριξαν- να λάμψει η αλήθεια, εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από τους έξι που διώκονται, ζήτησαν και πήραν το λόγο οι τέσσερις, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την άρση ασυλία τους, για να μην νομιμοποιήσουν, όπως είπε, «την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος».
Δεν θέλησαν να κάνουν χρήση της δυνατότητας να μιλήσουν οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Γιώργος Γερμενής.
Πρώτος, πήρε το λόγο ο Ηλίας Παναγιώταρος, που ζήτησε να αρθεί μόνιμα η άρση ασυλίας του για να μην ταλαιπωρείται, όπως είπε, η Βουλή. Παράλληλα, επέκρινε την στάση των βουλευτών των άλλων κομμάτων, καθώς -όπως είπε- δεν έκαναν τίποτα για το «σόου» που στήθηκε με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου.
«Η Χρυσή Αυγή είναι και θα μείνει εδώ. Η σκευωρία κατέρρευσε. Το καταλαβαίνουν, και η κοινή γνώμη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που έρχονται κατά συρροή στην Χρυσή Αυγή» κατέληξε ο κ. Παναγιώταρος.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για άθλια σκευωρία και παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής που αποκαλύφθηκαν. «Θα απέχουμε από την διαδικασία για να μην νομιμοποιήσουμε την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος που επιχειρείται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι εκτελούν εντολές ξένων κέντρων», ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Οι κλέφτες, οι απατεώνες και αυτοί που διέλυσαν τη χώρα είναι αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί».
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι διώκεται για αυτά που πιστεύει και όχι για τις πράξεις του, καθώς δεν διέπραξε τίποτα μεμπτό για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. «Υπήρξε μία αναφορά του ονόματος του από έναν ψευδομάρτυρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά, με την επωνυμία Ε, ότι με γνώρισε κάπου, κάποτε, σε γραφείο νόμιμου κόμματος» είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε, επίσης, αναφερόμενος σε στίχους του ποιητή Κωστή Παλαμά: «Σε λίγες μέρες, θα γεννηθεί η κόρη μου. Θα πει "γιατί σε ταλαιπώρησαν μπαμπά;". Θα της απαντήσω ότι, γιατί είναι έγκλημα να αγαπάς τη χώρα σου ανιδιοτελώς, ακόμα και να δίνεις το αίμα σου στους συνανθρώπους σου είναι κακούργημα. Και τότε, έσπευσα να δηλώσω ένοχος. Η κόρη μου θα είναι περήφανη. Την αγάπη μου για την πατρίδα θα την έχω μέχρι να πεθάνω, την αγάπη μου για τους συνανθρώπους μου θα την έχω μέχρι να πεθάνω. Και όταν η κόρη μου θα βλέπει αυτό το βίντεο, θα λάμψει η αλήθεια».
«Επιθυμώ την άρση ασυλίας μου, για να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια» ήταν η μόνη αναφορά του Ηλία Μπούκουρα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)