Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σχολεία: 7.850 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα σε διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στις δομές της ειδικής αγωγής αναμένεται να προσληφθούν χιλιάδες νέοι και νέες.

Πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο τελικά οι θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 7.850. Η κατανομή ανά ειδικότητα έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, 2.700 θέσεις προορίζονται για την ειδική αγωγή, 2.650 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2.500 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι έξι μήνες και 15 μέρες και μέσα από τις προσλήψεις αυτές το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καλύψει χιλιάδες κενά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 600 νηπιαγωγοί προορίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό. Ήδη σύμφωνα με τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στη Σάμο αναμένονται προσλήψεις 4 νηπιαγωγών μέσω του ΟΑΕΔ για τις σχολικές μονάδες της περιοχής.
 Ακολουθεί πίνακας με την κατανομή των θέσεων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης:

Πηγή: news.gr