Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κάποιοι ζεσταίνουν το φίδι του φασισμού στον κόρφο τους νομίζοντας ότι θα δαγκώσει τους άλλους.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
    Τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο συνεχίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης με ευθύνη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Χιονίδη.
Έτσι στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο μετά από συνεννόηση τους, αφού είχε συγκληθεί η
ομάδα τους, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι για τη δολοφονία του άτυχου Φύσσα θα διαβαστεί από τον Πρόεδρο ένα ψήφισμα.
     Ένα ψήφισμα, που όπως σχολιάστηκε από όλους,  δεν χαρακτήριζε το θάνατο του Παύλου Φύσσα σαν εγκληματική ενέργεια με πολιτικά κίνητρα από μέλος της Χ.Α., δεν καταδίκαζε το ναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα, αλλά προκλητικά μιλούσε για καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται, προσχωρώντας έτσι στη θεωρία των δύο άκρων,  την θεωρία των πιο ακροδεξιών στελεχών της Ν.Δ.,  αθωώνοντας ουσιαστικά την Χ.Α. και το μέλος της για αυτή την πολιτική δολοφονία.
     Και επειδή δεν είχαν επιχειρήματα να υποστηρίξου τις απόψεις τους, κάλεσαν τους δημοτικούς συμβούλους, με μια ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά, να το ψηφίσουν απαγορεύοντάς τους  να τοποθετηθούν  παραβιάζοντας τόσο τον κανονισμό λειτουργίας όσο και την δεοντολογία αλλά και την μέχρι τώρα τακτική.
     Σημειώνουμε ότι σε συνάντηση μας  με τον δήμαρχο το μεσημέρι της ίδιας ημέρα υπήρχαν παραπλήσιες απόψεις όσον αφορά την άνανδρη πολιτική δολοφονία εκ μέρους του μέλους της Χ.Α. αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχει η  δημοκρατία  από το ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α., συμφωνήθηκε η  έκδοση ψηφίσματος και μάλιστα μου ζητήθηκε και του διαβίβασα σχετικά ψηφίσματα της Κ.Ε.Δ. και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
      Η  εικόνα όμως στο δημοτικό συμβούλιο ήταν άλλη γιατί δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι δεν μπορούν να απαρνηθούν τις  ακροδεξιές απόψεις τους, ακόμα και τώρα που το φίδι βγήκε από το αυγό, κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν ψηφουλάκια για τις επερχόμενες εκλογές, νομίζοντας ότι θα σωθούν σκορπώντας θύελλες και όλοι μαζί ζεσταίνουν το φίδι του ναζισμού στον κόρφο τους πιστεύοντας  ότι θα δαγκώσει τους άλλους!  
  Εμείς επιμείναμε και εν τέλει διατυπώσαμε τις απόψεις μας στο δημοτικό συμβούλιο καταψηφίζοντας το ψήφισμα και καταγγέλλοντας τη στάση του Προέδρου, της Δημοτικής Αρχής και τον ίδιο τον Χιονίδη τόσο για το ίδιο το ψήφισμα όσο και για τις αντιδημοκρατικές τους  μεθοδεύσεις.
    Θεωρώντας όμως ότι η ευθύνη των εξελίξεων ανήκει στους δημότες της Κατερίνης, τους καλούμε να αγωνιστούμε από κοινού για την παραπέρα εδραίωση της δημοκρατίας, τον σεβασμό του Συντάγματος , την καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού, την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που είναι το λίπασμα που τρέφει τον ναζισμό.
    Η απάντηση στον κατήφορο της συγκυβέρνησης δεν είναι ο φασισμός, η αντιδημοκρατική εκτροπή, η στέρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, οι λύσεις σε όφελος του κεφαλαίου. Απάντηση είναι η παραπέρα διεύρυνση της δημοκρατίας, η κατοχύρωση των συνταγματικών ελευθεριών , η επίλυση των προβλημάτων του λαού μας, η οικονομική επιβάρυνση του κεφαλαίου, ο απεγκλωβισμός από την Τρόικα και τα μνημόνια.

     Και αυτή την απάντηση πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι, ειδικά τώρα που ετοιμάζουν νέα σχέδια σε βάρος του λαού με απολύσεις και φορολογικές επιδρομές, τώρα που ετοιμάζονται να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί που είναι η Χ.Α. και οι ακροδεξιές εκτροπές.
Κατερίνη 2/10/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης