Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Κιμούλης: «Το σύγχρονο θέατρο δεν σημαίνει πως είναι και επίκαιρο»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr
Πρεμιέρα  (24/10) για τον Μπόρκμαν του Ίψεν στο Χορν

Η συνεργασία του χειμώνα Κιμούλης – Φασουλής
 «Το θέατρο πρέπει να είναι σύγχρονο και όχι επίκαιρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος
Κιμούλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου παρουσίασης του έργου Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ερρίκου Ίψεν.  Ο Σταμάτης Φασουλής που σκηνοθετεί την παράσταση τόνισε πως ο Ίψεν με τον «Μπόρκμαν» φτάνει σε ένα υψηλό επίπεδο καθώς ξετυλίγει όλο τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου ενώ την ίδια ώρα στην επιφάνεια βγαίνουν οι μεγάλες του ανησυχίες.
Η Πέμη Ζούνη που πρωταγωνιστεί στην παράσταση έκανε λόγο για ένα έργο που έχει διαρκώς ένταση και αγωνία, ενώ δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει αριστούργημα.
Αν όλες οι παραπάνω απόψεις έχουν κοινό παρανομαστή το έργο του Νορβηγού, παγκόσμιας κλάσης, δημιουργού τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι παραστάσεις στο θέατρο Δημήτρη Χορν από σήμερα θα αποτελέσουν ορόσημο για την θεατρική σεζόν της Αθήνας.

Η ταυτότητα του «Μπόρκμαν»

Γραμμένο το 1896 με κεντρικό ήρωα έναν άνθρωπο παθιασμένο για την εξουσία και τον πλούτο, το έργο είναι ταυτόχρονα κλασσικό και σύγχρονο. Αντικατοπτρίζει την απαξίωση της ηθικής, την ανυπαρξία των συναισθημάτων και το ανελέητο κυνήγι χρήματος και δύναμης, που θα βρεθούν εν τέλει αντιμέτωπα με την αναζωογονητική δύναμη της νέας γενιάς και το δρόμο που θέλει να τραβήξει.

Για κατάχρηση
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ