Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ίσως από χθες να είμαστε μάρτυρες του πιο επεισοδιακού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Σε αυτό το Καλλικρατικό δημοτικό συμβούλιο, οι περισσότεροι θεατές παρευρεθήκαμε για πρώτη φορά  στη ζωή μας, αλλά κάναμε καλό ποδαρικό.
Η αναγκαιότητα των  στιγμών που ζούμε το έφεραν έτσι ώστε να θεωρήσουμε σωστό εκ των προτέρων, ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση....
Όντως μεταξύ των άλλων είχε δύο πολύ καυτά θέματα:

Των διοδίων Αιγινίου και το θέμα της παραχώρησης χρήσης γηπέδου ποδοσφαίρου στη νεοσύστατη ομάδα "ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ".
Υπήρχαν πολίτες που τους ενδιέφεραν ταυτοχρόνως και τα δύο θέματα...

Δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι έγινε σε προηγούμενα συμβούλια, αλλά αυτό χαρακτηρίστηκε από πάρα πολύ μεγάλη ένταση, με τεταμένη και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Ακούστηκαν πολλά, υπήρξαν παρεμβάσεις, φωνές, παρατηρήσεις και κάποια στιγμή η κυρία πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα (και πολύ καλά έκανε συμπληρώνουμε εμείς).

Στο θέμα του γηπέδου το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε ομόφωνα τη παραχώρηση χρήσης γηπέδου στην ομάδα  "ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ" με τη συνέχεια να δίνεται από αύριο με τους προέδρους των ομάδων και την αντιδήμαρχο αθλητισμού για τη διευθέτηση του ωραρίου προπόνησης...

Στο θέμα των διοδίων υπήρξε αρνητική εξέλιξη ως προς το αίτημα της Επιτροπής Πολιτών για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου, για περαιτέρω πρωτοβουλίες και συνέχιση του αγώνα και από τον ίδιο τον δήμο και συνένωση με την επιτροπή πολιτών.