Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Την Κυριακή Γιορτάσαμε τη Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα
Μικροί και μεγάλοι λάτρεις της φύσης επισκέφθηκαν την Κυριακή που πέρασε το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης και πήραν μέρος στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών. Από το παρατηρητήριο απολαύσαμε τη θέα στη θάλασσα και τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης, στα νότια του Δέλτα
Αλιάκμονα, όπου και παρατηρήσαμε συνολικά 29 είδη πουλιών!
Είδαμε τη σπάνια βαλτόπαπια, τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα, το ζευγάρι των βουβόκυκνων που κατέφτασε για να ξεχειμωνιάσει, μερικά μιλτοχελίδονα που καθυστέρησαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Αφρική, καθώς επίσης και: κιρκίρια, καρατζάδες, ασημόγλαρους, αργυροτσικνιάδες, καρακάξες, γερακίνες, πετρίτες, ψαρόνια, αβοκέτες, δενδρογέρακα, πρασινοκέφαλες, καπακλήδες, καλαμόκιρκους, στρειδοφάγους, τουρλίδες, γκισάρια, ναναβουτηχτάρια, κορμοράνους, λευκοτσικνιάδες, καστανοκέφαλους γλάρους, βαρβάρες, αργυροπελεκάνους, λιμόζες και κουρούνες.
Στην αυλή του παρατηρητηρίου τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια με χειροτεχνίες, καθώς και σε περιβαλλοντικά παιχνίδια που οργάνωσαν το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008. Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στο πρόγραμμα Μικρόκοσμος, στο Θεματικό Περίπτερο, όπου και θαύμασαν μέσα από στερεοσκόπια και μικροσκόπια τον μαγικό κόσμο των εντόμων.
Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).