Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Άρνηση χρήσης γηπέδου σε αθλητικό σύλλογο, ανοχή σε καταπάτηση αγροτικής οδού και αδράνεια για Διόδια –Γέφυρα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βόρεια Πιερία -Δημοκρατία -Ανάπτυξη
Ένα απλό ζήτημα καθορισμού προγράμματος χρήσης γηπέδων Κολινδρού εξελίχθηκε σε τρίωρη διαδικασία ανούσιων αντεκλίσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23-10-13.  Για λόγους καθαρά προσωπικών αντιθέσεων η Δημοτική αρχή αρνήθηκε την χρήση γηπέδου στις
ακαδημίες ποδοσφαίρου του νεοσύστατου Α.Σ. Κολινδρού (μπορούν, είπε, πριν τις 1μ.μ. -που έχουν σχολείο και μετά τις … 10μ.μ.) γιατί όλες οι άλλες ώρες καλύπτονται από τις ανάγκες της ανάγκες της «Αναγέννησης» Η αυτονόητη λύση της χρήσης του νέου γηπέδου του Αθλητικού Κέντρου απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο διότι είναι… επαγγελματικό (που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ!!).
Όρισε επίσης το Δ.Σ. επιτροπή για σύνταξη ψηφίσματος για την Χρυσή Αυγή, ενώ μπορούσε εύκολα να το εκδώσει (αν είχε πρόταση).  Επιτροπή όρισε και για μια εμφανέστατη περίπτωση καταπάτησης αγροτικής οδού από ορυζοκαλλιεργητή (έγινε περίπου 2 ώρες συζήτηση για το αν το μπάζωμα οδού που την καθιστά μη προσβάσιμο ανάχωμα είναι καταπάτηση!!!).
Σ’ ότι αφορά δε την ενημέρωση για την συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, μεταφέρθηκε από τον Δήμαρχο το κλίμα απογοήτευσης ενός Υπουργού που δεν κατανοεί και ενός Δήμου που δεν απαιτεί δυναμικά.  Στη συζήτηση που ακολούθησε για την επί εξάμηνο αδράνεια του Δήμου για τα Διόδια και τον εξοργιστικό αποκλεισμό από την Εθνική Οδό ο Δήμαρχος επαναλάμβανε διαρκώς την αγωνιστικότητα του Δήμου του πρώτου διμήνου (Φεβρουάριος –Μάρτιος 2013) απαξιώνοντας συγχρόνως την  Επιτροπή Πολιτών που συνεχίζουν.  Κατέληξε όμως τελικά η συζήτηση σε επικαιροποίηση της απόφασης για συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου προσθέτοντας βεβαίως το ζήτημα της άμεσης απελευθέρωσης των προσβάσεων στην Εθνική Οδό. 
                                                              
Αιγίνιο 29 – 10 –  2013

       Για την Σ.Ε.                                                                                                                                
Α. Νταγλιούδης
                                                                                Χρ. Πρασκίδης 


ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

www.bpieria.gr