Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πιερία: Σε Πόρους Και Λιτόχωρο, Τετραήμερα Γυρίσματα Της Ταινίας «Το Σάρωμα».

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΑΓΙΟ
 Τετραήμερα γυρίσματα για την παραγωγή τμήματος της κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Το Σάρωμα» (διεθνής τίτλος: «A Blast») πραγματοποιήθηκαν από την

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 σε δύο περιοχές του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11/10 έγιναν γυρίσματα από σκηνές της ταινίας, στους Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου, που συνεχίστηκαν το Σάββατο 12/10, ενώ την Παρασκευή  18/10 τα γυρίσματα έγιναν στο Λιτόχωρο.
Μάλιστα, για τα  κινηματογραφικά γυρίσματα στο Λιτόχωρο διακόπηκε κατά διαστήματα η κυκλοφορία στο ύψος του στρατοπέδου μέχρι την είσοδο της πόλης, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.
Για τη διακοπή της κυκλοφορίας καθώς και για όλα τα απαραίτητα κατά τον νόμο διαδικαστικά υπήρξε σχετικό αίτημα της κινηματογραφικής εταιρίας και ακολούθησε συνεννόηση με τον Δ.Δίου-Ολύμπου, την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας καθώς επίσης και με την ταξιαρχία Λιτοχώρου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε επιστολή της προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου η αρμόδια του τμήματος παραγωγής Δέσποινα Σιφνιάδου εκφράζει τις ευχαριστίες της για τις διευκολύνσεις που παρέχονται προκειμένου να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα της ταινίας στους Πόρους και στο Λιτόχωρο.
Η ΤΑΙΝΙΑ
«Το Σάρωμα» κέρδισε το 1ο βραβείο ανάπτυξης Eurimages Co-production Development Award στο Cinelink του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σεράγεβο βάζοντας από νωρίς την βάση για μελλοντικές
διακρίσεις. Η ταινία είναι σε συμπαραγωγή με τη Γερμανία και την Ολλανδία (όπου έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή στις αίθουσες, όπως και στην Ελλάδα) και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Θέμις Μπαζάκα και η Αγγελική Παπούλια γνωστή στο ελληνικό κοινό από την συμμετοχή της στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες «Κυνόδοντας» και «Άλπεις».
Στην ταινία, μια νεαρή γυναίκα, η Μαρία (Αγγελική Παπούλια) ξεκινά την ενήλικη ζωή της το 2000 με τις καλύτερες προθέσεις: περνά στη νομική, ερωτεύεται και παντρεύεται ένα νεαρό ναυτικό. Δέκα χρόνια μετά πολλά από αυτά που ονειρεύονταν δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
«Το Σάρωμα» παρακολουθεί την δυναμική σύγκρουση της Μαρίας με τον περίγυρό της και τον αγώνα της να ξανακερδίσει τον έλεγχο της ζωής της.
Οι σκηνές που θα γυριστούν στο Λιτόχωρο περιλαμβάνουν την πορεία της πρωταγωνίστριας από την Αθήνα προς ένα άγνωστο προορισμό με την ίδια να είναι πολύ φορτισμένη ψυχολογικά από τα προβλήματα της και να οδηγεί υπό το καθεστώς άγχους και πίεσης.
Η ταινία με την ολοκλήρωσή της στοχεύει σε συμμετοχές σε κορυφαία διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Επιπλέον, η ταινία έχει εξασφαλίσει κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή σε Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία.
Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΥΛΛΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΣ
Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας έχει βραβευτεί για όλες τις προηγούμενες δουλειές του στον κινηματογράφο («Μάτια που τρώνε», «Βροχή»). Η προηγούμενη ταινία του «Χώρα Προέλευσης» (διεθνής τίτλος: «Homeland») έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε 5 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Την παραγωγή της ταινίας την έχει αναλάβει η εταιρεία Homemade Films της Μαρίας Δρανδάκη και η εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών Pan Entertainment (http://www.pan.com.gr), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η Pan Entertainment έχει στο ενεργητικό της 14 ταινίες («Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη», «Ακαδημία Πλάτωνος», «Casus Belli»), όλες διακεκριμένες σε διεθνή φεστιβάλ.