Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Όποιος ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο πρέπει να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί

Κύριοι Βουλευτές,
Σεβαστέ Μανώλη Γλέζο,
·       Ματαιοπονείτε αν περιμένετε αυτός να διεκδικήσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
·       Οι αποζημιώσεις του Ελληνικού δημοσίου πρέπει να διαφέρουν από την περίπτωση του Διστόμου.
·       Όποιος ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο, όχι «εκατομμυριάκια» όπως ο Άκης, αλλά
δισεκατομμύρια κι  αν είναι υπόλογος έναντι του Ελληνικού νόμου και πρέπει να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί.
·       Θεμελιώστε το νομικά και κυνηγήστε δικαστικά τον αξιότιμο Στουρνάρα για εγκληματική αμέλεια ζημίας του Ελληνικού δημοσίου περίπου 600 δις ευρώ.
·       Όλα τα άλλα, τα περί συζητήσεων στην Βουλή, όπως και διάφορες άλλες δηλώσεις του κ. Μαριά και άλλων αποτελούν άσφαιρα επικοινωνιακά πυρά.
·       Ο Ελληνικός λαός θέλει ουσία.

Είπε ο «μέγας» ανήρ.
·       Οι διεκδικήσεις των Γερμανικών επανορθώσεων είναι του παρελθόντος και αυτός ο «μέγας» ανήρ» ο «σωτήρ» μας δια της εξόντωσης μας  ασχολείται μόνον με το μέλλον
·       Ο Άκης που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο μερικά «εκατομμυριάκια» καλώς φυλακίστηκε,  έστω μόνον αυτός  από τους πολλούς που ίσως τους κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό η Frau Μέρκελ. Δεν «μπορώ» να υποθέσω το γιατί.
·       Και αυτός ο κ. Στουρνάρας που ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο με την αμέλεια του δισεκατομμύρια θα μένει ατιμώρητος;;

Του αξίζει τιμωρία απείρως  μεγαλύτερη από αυτήν του Άκη.

Κατωτέρω υπενθυμίζω αναλυτικά τις απαιτήσεις μας από τη Γερμανία που ο απαράδεκτος ευπειθής θεράπων του Τόμσεν θεωρεί παρελθόν που δεν του αρμόζει αυτού που ασχολείται με το μέλλον.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Οι υποχρεώσεις τις Γερμανίας στην Ελλάδα εξ’ αιτίας της κατοχής της από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκ. Πόλεμο είναι δύο ειδών.
Α. Υποχρεώσεις προς το Ελληνικό κράτος και
Β. Υποχρεώσεις σε Έλληνες θύματα των Γερμανών.

«Μπορείτε κατωτέρω να δείτε λεπτομέρειες του Ελληνικού ολοκαυτώματος(http://thehistoryofgreece.blogspot.gr/p/blog-page_1206.html»
Όπως θα γνωρίζετε ο Σόιμπλε, ο άνθρωπός που χαρακτηρίζει το τέταρτο Ράιχ (όπως ο Χίτλερ χαρακτήριζε το τρίτο), «διέταξε» προκλητικά τους Έλληνες ως «κατακτητής» της χώρας τους, να σταματήσουν  να αναφέρονταισε γερμανικές αποζημιώσεις του Β Παγκ. Πολέμου. Λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Πολλοί αγνοούν ακόμα για τι μιλάμε
Σχετικά παρατηρώ ότι οι υποχρεώσεις τις Γερμανίας στην Ελλάδα εξ’ αιτίας της κατοχής της από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκ. Πόλεμο είναι δύο ειδών.

Α. Υποχρεώσεις προς το Ελληνικό κράτος και
Β. Υποχρεώσεις σε Έλληνες θύματα των Γερμανών.
Α. Οι υποχρεώσεις προς το Ελληνικό κράτος αφορούν.
1. Την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών και λοιπών έργων τέχνης.
2. Αποζημιώσεις για τη καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας που ανέρχονται σε 7,1 δις δολάρια (αγοραστικής δύναμης του 1938).  Σημερινής αξίας 108 δις ευρώ χωρίς υπολογισμό των τόκων.
3. Το αναγκαστικό δάνειο αξίας 3,5 δις δολαρίων (αγοραστικής δύναμης του 1938).Σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς υπολογισμό των τόκων.
Η τωρινή αξία του ολικού ποσού των 10,6 (7,1+3,5) δις δολλαρίων  (αγοραστικής δύναμης του 1938) ισούται με 164 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους).   Αν υπολογιστούν και οι τόκοι, το ποσό υπερβαίνει το 1 τρις ευρώ.   
Ειδικώτερα:
1. Οι κλέφτες πρέπει να επιστρέψουν του κλαπέντες αρχαιολογικούς θησαυρούς (και έργα τέχνης) που έχουν καταγραφεί  από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.
2. Για την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας η συμμαχική επιτροπή από 19 Ευρωπαϊκά κράτη καθόρισε στο Παρίσι το 1946 να πληρώσει η Γερμανία το ποσό των 7,1 δις δολαρίωναγοραστικής δύναμης του 1938., αντί του (μάλλον πραγματικού) ποσού των 14,5 δις δολαρίων(αγοραστικής αξίας του 1938) που ζητούσε η Ελλάδα.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες της καταστροφής της Ελληνικής οικονομίαςσημερινής αξίας 108 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους)  
3. Για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
Το  υπολοιπόμενο ποσό ανέρχεται σε 3,5 δις δολάρια αγοραστικής δύναμης 1938 χωρίς τους τόκους (ο Χίτλερ προ της λήξης της κατοχής πλήρωσε δύο μικρές δόσεις του) και σημερινής αξίας χωρίς τους τόκουςίσης με 54 δις ευρώ.

Για το κατοχικό αυτό δάνειο το διεθνές δίκαιο καθορίζει ότι η υπό κατοχή χώρα υποχρεούται να τρέφει τα κατοχικά στρατεύματα μέχρι όμως σημείου που να δύναται.
Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής της υποχρεώθηκε από τη Γερμανία να τρέφει κατοχικά στρατεύματαπολύ πέραν του σημείου που μπορούσε (Γερμανικά, Ιταλικά και Βουλγαρικά στρατεύματα). Συνολικός αριθμός 670.000 κατοχικά στρατεύματα.

Η Ελλάδα αρχικά το 1942 (πριν από τη γενοκτονία που ακολούθησε και που θα αναφερθεί λεπτομερώς) είχεπληθυσμό ίσο με 7.344.560 κατοίκους
Έτσι δεν μπορούσε αναλογικά με τον πληθυσμό της να τρέφει τα περισσότερα από 670.000 στρατεύματα.
Αφού ακόμα είχε υποχρεωθεί να τρέφει και το στρατό του Africa Corps (κατ’ εξαίρεση η Ελλάδα) του Rommel

Ο Χίτλερ για να υπεκφύγει από τα καθοριζόμενα από το διεθνές δίκαιο συνήψε κατοχικό δάνειο από την Ελλάδα.
Και πριν από το τέλος της κατοχής πλήρωσε δύο δόσεις επιστροφής του δανείου αυτού στην Ελλάδα.
Β. Υποχρεώσεις σε Έλληνες θύματα των Γερμανών.

Υπάρχουν καταγεγραμμένα και αναγνωρισμένα 89 ολοκαυτώματα. Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο νεκροταφείο – ολοκαυτωμάτων  αναρίθμητων μαρτυρικών πόλεων.    13,5% του Ελληνικού πληθυσμούχάθηκε.   Συγκριτικά  10% στη Ρωσία και 8% στην Πολωνία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου της Ελλάδας οι απώλειες της Ελλάδας σε ανθρώπινες ζωέςανέρχονται σε 1.106.000.
Όπως ελέχθη ο υπολογισμός στηρίχθηκε στον αριθμό του πληθυσμού της Ελλάδας το 1941 που αριθμούσε 7.344.960 κατοίκους.
Που μειώθηκε το 1944 σε 6.805.000 και το 1947 ήταν μόνον 7.365.405 ενώ αναμενόταν με βάση τα στοιχεία του 1940 να ήταν 8.500.000

Από τα ανωτέρω είναι σαφές ότι η δήλωση του Σόιμπλε ότι «θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων από πλευράς Γερμανίας δεν υπάρχει» είναι μία κραυγαλέα άρνηση της Γερμανίας να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας.

Κατωτέρω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες του Ελληνικού ολοκαυτώματος.
Για το παλιό βέβαια, το όνειδος της Γερμανίας  του Β’ Παγκ. Πολέμου.  Το νέο της όνειδος, δηλαδή το νέο ολοκαύτωμα εναντίον των Ελλήνων (και άλλων Ευρωπαϊκών εθνών) από τη Γερμανία, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην δ/νση http://thehistoryofgreece.blogspot.gr/p/blog-page_1206.html μπορείτε να δείτε και τις ελλείπουσες σπάνιες φωτογραφίες από το κατωτέρω κείμενο.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Υ. Γ. Τα περισσότερα στοιχεία ελήφθησαν από το βιβλίο «Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη και Ελληνισμός», του Δαμιαμού Βασιλειάδη, εκδόσεις Στοχαστής

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ