Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το Βατικανό φοβάται ότι η Καπέλα Σιστίνα… δεν θα αντέξει

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Ακόμη και για όσους δεν ασπάζονται τον Καθολικισμό, μια απλή περιήγηση στην Καπέλα Σιστίνα δεν είναι… καθόλου έτσι. Δεν είναι δηλαδή περιήγηση, και δεν είναι απλή.
Κοιτάζοντας κανείς ψηλά και γύρω του, δεν μπορεί να μην σκεφτεί ότι η Ιστορία της
ανθρωπότητας είχε τα tipping points της, τότε που εμφανίστηκαν στις σελίδες του αφηγήματος πραγματικές ιδιοφυίες. Ο Μιχαήλ Άγγελος δεν χρειάζεται συστάσεις, και το έργο του στον χώρο όπου η Καθολική Εκκλησία αναδεικνύει κάθε φορά τον επόμενο Ποντίφικά της, αφού το Κονκλάβιο έχει αποσυρθεί για να… συνεννοηθεί, σε βάζει σε σκέψεις. Πώς μπορούν να μην εμπνέονται οι κατεξοχήν λειτουργοί της Πίστης, και οι περισσότερες επιλογές τους να έχουν πάει την Καθολική Εκκλησία πίσω, αντί για μπροστά;
Η απορία είναι διαρκής, αλλά όχι της στιγμής. Αυτό αντιθέτως που είναι της στιγμής, είναι η είδηση ότι το Βατικανό ανησυχεί, αν όχι φοβάται, ότι η Καπέλα Σιστίνα… δεν θα αντέξει. Και ότι η φθορά του χρόνου θα αφήσει το αποτύπωμά της στο έργο μιας ιδιοφυίας.
Έτσι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα(χθες) Πέμπτη, ο επικεφαλής των Μουσείων του Βατικανού Αντόνιο Παολούτσι προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών στην Καπέλα Σιστίνα, αν δεν περιοριστούν σημαντικά τα επίπεδα μόλυνσης το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω νέων συστημάτων εξαερισμού και καθαρισμού της ατμόσφαιρας.