Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές natura 2000

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπου της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στο μέτρο 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές natura 2000.

Σύμφωνα με την πρόσκληση:

Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε περιοχές δικαιοδοσίας των φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών του δικτύου natura 2000. Επιλέξιμοι είναι οι ιδιόκτητοι βοσκότοποι οι οποίοι αποτελούν νησίδες φυσικής βλάστησης όπου αναπαράγονται είδη άγριας πανίδας, δεν χρησιμοποιούνται για ενίσχυση στο πλαίσιο των Πυλώνων Ι και ΙΙ (ενεργοποίηση βοσκοτόπων, εξισωτική αποζημίωση, βιολογική κτηνοτροφία, Μακροχρόνια παύση της εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών, δάσωση γεωργικών γαιών) και δεν είναι συνιδιόκτητοι.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ τα ποσά της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης είναι 5 ευρώ το στρέμμα και περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από 21/10/2013 έως 08/11/2013.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr και στο 2351351257 (Σοφία Θεοσωρίδου, ΠΕ Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Πιερίας).






Η Προϊσταμένη της Δ/νσης





Ε.  Γεωργίου - Κίτσιου