Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου (φώτο)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... onlycy.com

Δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τότε που τα αεροδρόμια θύμιζαν απλά μεγάλες βιομηχανικές περιοχές.

Το design ήταν μάλλον άγνωστη λέξη κατά την δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου ενώ και στο
εσωτερικό τους η κατάσταση δεν ήταν και πολύ διαφορετική με κλειστοφοβικούς, «αδιάφορους» διαδρόμους. Ευτυχώς αυτή η όχι και τόσο λαμπερή εποχή για τις αεροπορικές μετακινήσεις έχει περάσει ανεπίστρεπτη.  Πλέον τον πρώτο λόγο στην δημιουργία ή την επέκταση ενός αεροδρομίου έχουν οι αρχιτέκτονες – τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα μεγάλα ονόματα που καλούνται να δημιουργήσουν αεροδρόμια – έργα τέχνης.
Αν και η τάση αυτή ξεκίνησε στην Άπω Ανατολή με αεροδρόμια όπως της Μπανγκόκ, του Πεκίνου, της Σεούλ και της Σιγκαπούρης, με την αεροπορική μετακίνηση εκεί να αποκτά μια διαφορετική σημασία και μεγέθη φυσικά ενώ σήμερα εξαπλώνεται και στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τι άλλο, την Μέση Ανατολή.
Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου. Αεροδρόμια που θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνα τους έναν προορισμό.

Marrakech-Menara Airport, Terminal 1

Στην περίπτωση της σχεδίασης του Διεθνούς αεροδρομίου του Μαρακές το παραδοσιακό ισλαμικό στοιχείο δείχνει να έχει δέσει απόλυτα με το minimal σύγχρονο στοιχείο. Πνευματικό τέκνο της σχεδιαστικής ομάδας Ε2Α Architecture έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ακμές καο τα έντονα γεωμετρικά σχήματα μέσα δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα ενώ χαρίζουν και άπλετο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου.

Marrakech-Menara Airport, Terminal 1

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ