Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα μέλη μας για την εμπιστοσύνη τους στις αποφάσεις της Διοίκησης του Συλλόγου μας.
Είναι άξιο επισήμανσης και κυρίως αξιέπαινο ότι στην τόσο δύσκολη περίοδο που
διανύουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας εμπόρων – επιχειρηματιών, κράτησαν το κεφάλι ψηλά στις πιέσεις και διατήρησαν την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στα προβλήματά μας.
Η καθολική αποδοχή της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης από τους εμπόρους – επιχειρηματίες της περιοχής μας αποδεικνύει με τον πιο καθοριστικό τρόπο ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Διοίκηση του Συλλόγου εκπροσωπούν το σύνολο της αγοράς της πόλης μας και σύσσωμοι οι συνάδελφοί μας συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μας για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την υιοθέτηση των Κυβερνητικών αποφάσεων για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές.
Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη χρόνια στήριξή τους στις αποφάσεις μας ενώ απέδειξαν για μια ακόμη φορά με την απόφασή τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή, ότι εμείς είμαστε η αγορά, εμείς διαμορφώνουμε το ωράριο των καταστημάτων μας και εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον κάθε καρεκλογραφειοκράτη των Αθηνών τα ουσιαστικά προβλήματα των επιχειρήσεών μας.  Και όλα αυτά, παρά την έντονη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης του κράτους των Αθηνών και του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη. Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε ότι οι καταναλωτές έχουν χρόνο να ψωνίσουν αλλά με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι άνεργοι , αυτό που ουσιαστικά λείπει είναι τα χρήματα και όχι οι επιπλέον ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τις μεμονωμένες εξαιρέσεις και στους συναδέλφους μας οι οποίοι προτίμησαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, οι οποίοι ευτυχώς ήταν ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, κυρίως όμως λυπούμαστε γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι με την απόφασή τους αυτή ουσιαστικά «στρώνουν το χαλί» στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα για άνοιγμα 52 Κυριακών το χρόνο. Προφανώς σκεφτόμενοι μεμονωμένα και όχι ως σύνολο, θεωρούν ότι είναι οι ελάχιστοι έξυπνοι οι οποίοι θα επωφεληθούν από το γεγονός ότι τα υπόλοιπα καταστήματα είναι κλειστά και θα είναι αυτοί που τελικώς θα διαμορφώσουν την εικόνα της αγοράς. Εκτέθηκαν στους συναδέλφους τους και στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι ουσιαστικά νοιάζονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συνολικό. Ελπίζουμε μόνο, εκ του αποτελέσματος, να αντιλήφθηκαν ότι εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και τις Κυβερνητικές αποφάσεις και όχι την αγορά της πόλης μας και τα ουσιαστικά προβλήματα αυτής.
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που αν και είχαν τη δυνατότητα, τελικώς προτίμησαν να στηρίξουν τον αγώνα μας και να περιορίσουν τις αγορές τους τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και όχι την Κυριακή.
Όλοι οι έμποροι και επιχειρηματίες της Ελλάδος, ακολουθώντας τις αποφάσεις των 140 και πλέον Εμπορικών Συλλόγων, παρέμειναν πιστοί στις παραδόσεις του τόπου μας, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά τους και τις επιχειρήσεις τους.  Απέδειξαν ότι η Κυβερνητική απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετούσε μόνο τους πολυχώρους και 2 δρόμους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης οι  οποίοι ανήκουν σε ξένα συμφέροντα – πολυεθνικές, και όχι τις μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να αντέξουν στην κρίση και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, τη δουλειά τους για την οικογένειά τους.  Παρέσυραν και ορισμένους καταστηματάρχες με μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να ανοίξουν την Κυριακή, ελπίζοντας να πάρουν και αυτοί κάποια ψίχουλα και ότι περισσέψει από τα εμπορικά κέντρα όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στα σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και των πολυεθνικών σε πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και οδηγούν τη δική τους επιχείρηση νωρίτερα στο λουκέτο. Τελικώς ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης απέδειξε ποιους ουσιαστικά εκπροσωπεί.
Κλείνοντας, εμείς ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και μέσω της Εθνικής μας Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των επιχειρήσεών μας και να φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση : είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς, έχοντας την οικογένειά μας και τις δουλειές μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ο Πρόεδρος

Ρέχας Κωνσταντίνος