Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επιστρέφουν τα καλλιεργητικά δάνεια, παίρνει μπρος η αγροτική οικονομία

Διαβιβάστηκε προς τα τοπικά καταστήματα η σχετική εγκύκλιος της τράπεζας

Αλεξανδρής Πέτρος Σε επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας οδηγεί η
ενεργοποίηση 730.000 ανοικτών καλλιεργητικών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Agrenda. Διασταυρωμένες πηγές αναφέρουν ότι τα καταστήματα του ομίλου είναι έτοιμα να διαθέσουν ως το τέλος του έτους 30.000 δάνεια 300 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου.

Μετά από τρία χρόνια σφιχτής πιστωτικής πολιτικής, φαίνεται να ξαναμπαίνουν μπροστά τα γνώριμα καλλιεργητικά δάνεια.
Έτσι, μετά από τρία χρόνια σφιχτής πιστωτικής πολιτικής στον αγροτικό χώρο, φαίνεται να ξαναμπαίνουν μπροστά τα γνώριμα στον αγροτικό κόσμο καλλιεργητικά δάνεια τα οποία αποτέλεσαν για δεκαετίες το "οξυγόνο" και τον ελκυστήρα ανάπτυξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι έφυγε η σχετική εγκύκλιος προς το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας και από τη Δευτέρα το δίκτυο είναι έτοιμο να δεχθεί τα σχετικά αιτήματα αγροτών.

Η αρχή της αποκατάστασης ομαλής ροής στη χρηματοδότηση του αγροτικού χώρου με τα Ανοικτά Δάνεια Αγροτών (ΑΔΑ) τα οποία θα μπορούν είτε να ανανεώνονται (τα παλιά), είτε και να διευρύνονται με εγκρίσεις σε νέες αιτήσεις δικαιούχων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό για ΑΔΑ φέτος (2013-14) θα φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περί τα 300 εκατ. ευρώ (30.000 δάνεια) θα εκταμιευθούν μέχρι το τέλος του έτους.


http://thomnik.blogspot.gr/