Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Όχι δημάρχων στον Σαμαρά για την είσπραξη του φόρου ακινήτων

Αντιδράσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την σκέψη του πρωθυπουργού να εισπράττεται από τους δήμους- Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κράτους, επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά κράτος και πολιτεία βρίσκονται σε αδιέξοδο να φορτώνουν χωρίς
σχέδιο νέα βάρη στην Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το κράτος και η πολιτεία βρίσκονται σε αδιέξοδο να φορτώνουν χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό νέα βάρη στην Αυτοδιοίκηση. Επιτέλους, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της Κυβέρνησης, ούτε του Κράτους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δική της αυτοτέλεια που απορρέει από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση έχει και θεσμοθετημένα όργανα και εκπροσώπους για κάθε ολοκληρωμένη πρόταση και για κάθε καλοπροαίρετο διάλογο.

Ζητάμε συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση για το ρόλο του θεσμού και της Αποκέντρωσης. Αποσπασματικού χαρακτήρα προτάσεις δε γίνονται αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους και ιδιαίτερα όταν δεν έχει προηγηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος.

Εξάλλου, οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για συνάντηση μαζί του, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό.»

http://www.rthess.gr/