Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Α. ΤΖΗΜΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ... ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ!!!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ ...ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ... ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ!!!!
Τα εισοδηματικά κριτήρια σε συνδυασμό με τα περιουσιακά στοιχεία, το ύψος των καταθέσεων, το
ύψος του δανεισμού, τα εισοδήματα προ κρίσης και μετά, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συνυπολογιστούν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για να προχωρήσει η συζήτηση θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να καθορισθεί το ελάχιστο εισόδημα και οι αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης. Και στη συνέχεια θα δημιουργηθούν τρεις κατηγορίες δανειοληπτών, ανάλογα με τα εισοδήματα τους.
Στην πρώτη θα ανήκουν τα φτωχά νοικοκυριά. Για αυτούς θα υπάρχει προστασία, έως και «κούρεμα» της οφειλής προκειμένου να διασφαλισθεί η πρώτη και μοναδική τους κατοικία.
Στην δεύτερη κατηγορία θα ανήκουν δανειολήπτες με εισοδήματα πάνω από τα ελάχιστα όρια διαβίωσης (όπως αυτά καθορισθούν), τα οποία όμως εισοδήματα, δεν επαρκούν για την κανονική εξυπηρέτηση της δόσης τους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υποχρεούνται για να μην βγεί το σπίτι τους στο «σφυρί» να πηγαίνουν στις τράπεζες και να ρυθμίζουν τις δόσεις τους ανάλογα με το «πλεόνασμα» που έχουν. Δηλαδή το ποσό που τους περισσεύει -κατά την τρόικα- κάθε μήνα.
Η τρίτη κατηγορία, αφορά εκείνους που πραγματικά έχουν είτε άλλα περιουσιακά στοιχεία, είτε καταθέσεις, είτε υψηλότερα εισοδήματα, από αυτά που θα θεσπιστούν ως βάση, και δεν πληρώνουν. Ωστόσο έκδηλη είναι η αγωνία εκείνων των δανειοληπτών, που δεν έχουν μεν υψηλές καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όμως έχουν υψηλές ετήσιες αποδοχές. Πρόκειται για δανειολήπτες τους οποίους η τρόικα θεωρεί «πλούσιους» χωρίς να λαμβάνει υπόψη της, τις μειώσεις μισθών και την φορολογική επιδρομή, που δεν υπήρχαν όταν τα συγκεκριμένα νοικοκυριά δανείστηκαν για απόκτηση στέγης.