Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η φαιά «Συμμαχία» θέλει να δείξει τον δρόμο στην Ευρώπη που κοιμάται

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
21/11/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν η Ευρώπη σκοπεύει να «αφυπνιστεί», όπως καλείται με διάφορες αφορμές, πάντως όλα δείχνουν πως αν δεν ξυπνήσει μόνη της, θα την ξυπνήσουν άλλοι και μάλιστα με ψυχρολουσία.
Τις προηγούμενες ημέρες, τα ακροδεξιά (και ευρωσκεπτικιστικά) κόμματα είχαν σύναξη στη Βιέννη και έλαβαν την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις προσεχείς ευρωεκλογές, ώστε να εξελιχθούν σε Τρίτη δύναμη μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και να επαναφέρουν την Ευρώπη στο… «σωστό δρόμο»!
Στο ραντεβού της Βιέννης το παρών έδωσαν έξι ακραία κόμματα, με οικοδεσπότη το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) του Χανς-Κρίστιαν Στράχε.
Όπως έγινε γνωστό, το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς δεν έδωσε το παρών, αλλά οι ηγέτες του PVV και του
FPO πρόκειται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Όλοι τους, τάχθηκαν κατά του «συγκεντρωτισμού των Βρυξελλών» και υπέρ της «διατήρησης των πολιτιστικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, έναντι της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού της Ευρώπης».
Όπως επίσης έγινε γνωστό, όλα όσα πρώιμα συζητήθηκαν στη Βιέννη, θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας από τα κόμματα και θα ακολουθήσει γενική σύναξη, προκειμένου να επισημοποιηθεί η συμφωνία τους.
Πάντως, το «Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ελευθερία» αποφάσισε τη συνεργασία στις ευρωεκλογές για μια κοινή κάθοδο της Ακροδεξιάς.
Πρόεδρος της «Συμμαχίας» είναι ο Αυστριακός Φραντς Όμπερμαγιερ, ευρωβουλευτής του Κόμματος των Ελευθέρων, ο οποίος, βέβαια, δηλώνει πως δεν θα γίνουν αποδεκτά σ’ αυτήν ρατσιστικά και αντισημιτικά κόμματα, όπως το ουγγρικό «Γιόμπικ» και το γερμανικό «Εθνικό Δημοκρατικό».
Σημειώστε πως ήδη σε δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Αυστρία τα ποσοστά τους κυμαίνονται ανάμεσα στο 25% και το 30%.
Σημειώστε επίσης πως και οι Ισπανοί ομοϊδεάτες τους, ελπίζουν να επωφεληθούν από την οικονομική κρίση.
Ο πρόεδρος της «Εθνικής Συμμαχίας» (Allianza National), Πέδρο Πάμπλο Πένια, που απροκάλυπτα δηλώνει φασίστας και νεοναζιστής, επιστρέφει στις ρίζες του εθνικοσοσιαλισμού, μιλώντας για «έθνος, φυλή και σοσιαλισμό».
Το συγκεκριμένο κόμμα ιδρύθηκε το 2006 και μέχρι στιγμής έχει πολύ μικρά ποσοστά της τάξης του 0,3% (στις εθνικές εκλογές του 2011), έχοντας εκλέξει μόνο μερικές δεκάδες δημοτικούς συμβούλους στις περιφέρειες της Βαλένθια, την Μαδρίτης και της Καταλονίας.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι «φρανκικοί» αφομοιώθηκαν στο Λαϊκό Κόμμα που ίδρυσε ο πρώην υπουργός του Φράνκο, Μανουέλ Φράγα, φαίνεται ότι κάποιοι επιδιώκουν τώρα την ολική επαναφορά του φρανκισμού.
Οργανώνουν διαδηλώσεις βγάζοντας από τα μπαούλα τα φρανκικά λάβαρα και προχωρούν σε συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για να «τσιμπήσουν» ψηφοφόρους λόγω της κρίσης, διακηρύσσοντας ότι δικαίωμα στην κοινωνική βοήθεια θα έχουν οι οικογένειες των ανέργων, υπό τον όρο να είναι Ισπανοί.
Χωρίς αμφιβολία, η Ευρώπη πρέπει να κάνει κάτι με τις τρόικες που έχει σπείρει στην Ευρώπη.
Διαφορετικά, είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες…