Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΡΑΦΑΤ ΜΕ ΠΟΛΩΝΙΟ???

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κ-proothisi

Δολοφονήθηκε με πολώνιο ο Αραφάτ

Η αιτία του θανάτου βρέθηκε, αυτό ωστόσο που παραμένει άγνωστο είναι η ταυτότητα του δολοφόνου. Ο Γιασέρ Αραφάτ, ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων, δεν απεβίωσε από φυσικά αίτια, αλλά αντιθέτως δολοφονήθηκε με ραδιενεργό πολώνιο 210.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι Ελβετοί εμπειρογνώμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λωζάνης CHUV που εξέτασαν τη σορό του Παλαιστίνιου. Η ομάδα των Ελβετών παρέδωσε την Τρίτη στη χήρα του Αραφάτ, Σούχα, καθώς και σε εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής τα αποτελέσματα σχετικής ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με αυτήν, τα επίπεδα πολωνίου που βρέθηκαν στη σκελετωμένη σορό του ηγέτη ήταν 18 φορές υψηλότερα του φυσιολογικού, πράγμα που «στηρίζει με σχετική/μέτρια βεβαιότητα την υπόθεση πως ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης με πολώνιο 210».
Στη θέα του πορίσματος, η Σούχα Αραφάτ, χήρα του εκλιπόντος, έσπευσε χθες από το Παρίσι να καταγγείλει την «πολιτική δολοφονία» του συζύγου της, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «έγκλημα του αιώνα».
Η 50χρονη Σούχα (η οποία υπενθυμίζεται πως παντρεύτηκε τον Αραφάτ το 1990, και απέκτησε μαζί του μία κόρη, που είναι σήμερα 18 ετών και σπουδάζει στη Μάλτα) προχώρησε ακόμη παραπέρα και μίλησε για «συνωμοσία» χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ταυτότητα των συνωμοτών. Οι Αραφάτ είχε άλλωστε πολλούς εχθρούς, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και εντός της παλαιστινιακής κοινότητας (όπου άλλοι τον κατηγορούσαν ως υποχωρητικό και άλλοι ως διεκδικητικό).


Αγνωστος ο ένοχος
Προφανώς οι υποψίες στρέφονται κυρίως προς στο Ισραήλ, το οποίο είχε από το 2002 πάψει να αναγνωρίζει τον Αραφάτ ως συνομιλητή, βομβαρδίζοντας μάλιστα το αρχηγείο του στη Ραμάλα και κρατώντας τον εγκλωβισμένο εκεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια της ζωής του. Οι Ισραηλινοί βέβαια αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη και προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον θάνατο του Αραφάτ ως αποτέλεσμα ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, που δεν άρμοζε σε άνθρωπο 75 ετών. Μάλιστα, κάποιοι είχαν αφήσει να εννοηθεί πως αυτός έπασχε κι από AIDS.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο Αραφάτ είχε εχθρούς μέσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και τη Φατάχ. Λένε χαρακτηριστικά πως ένας από τους εν λόγω εχθρούς ήταν και ο νυν πρόεδρος της Π.Α. και αγαπητός στους Αμερικανούς, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είχε συγκρουστεί έντονα με τον Αραφάτ το 2003.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος δηλητηρίασε τον Αραφάτ, προερχόταν από το στενό του περιβάλλον. Υπενθυμίζεται πως ο Παλαιστίνιος ηγέτης αρρώστησε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 2004 παρουσιάζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας (διάρροια, εμετούς) και πέθανε μερικές εβδομάδες αργότερα από καρδιακή προσβολή έχοντας εν μεταξύ εμφανίσει προβλήματα στο αίμα και στο έντερο.


Η αποκάλυψη
Σημειώνεται πως την περίοδο εκείνη η θανατηφόρα δράση του πολωνίου δεν ήταν ευρέως γνωστή (θα γινόταν δύο χρόνια αργότερα, το 2006, με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Λιτβινένκο). Η υπόθεση της δηλητηρίασης του Αραφάτ με πολώνιο ήλθε στο προσκήνιο το καλοκαίρι του 2012 έπειτα από σχετική έρευνα του Al Jazeera με αποτέλεσμα οι Αρχές της Γαλλίας να ζητήσουν την εκταφή της σορού του Παλαιστινίου και την ιατροδικαστική της εξέταση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ 


k-proothisi.blogspot.com