Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Αλέκο Λεώνη: «Θα αφιερώσω ψυχή και σώμα...»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....
Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ παρουσίασε το πρωί τον Αλέκο Λεώνη, που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας για την φετινή αγωνιστική περίοδο με οψιόν ανανέωσης για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κ. Γιώργος Ανδρέου βρέθηκε το πρωί στο PAOK Sports Arena για να παρουσιάσει τον Αλέκο Λεώνη στους αθλητές της ομάδας. Παράλληλα στην ομάδα και στο πλευρό του Αλέκου Λεώνη  επιστρέφει και ο Άρης Γιαμμακίδης, που ήταν μέχρι πέρυσι δεύτερος προπονητής στην ομάδα μας. 
Τον Αλέκο Λεώνη παρουσίασε στους παίκτες ο πρόεδρος του ΤΑΠ κ.Γιώργος Ανδρέου , ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να καλωσορίσω τον Αλέκο Λεώνη στον ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι από εσάς τον γνωρίζετε, κάποιοι έχετε συνεργαστεί μαζί του και στο παρελθόν. Είναι ένας προπονητής που έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του , ειδικά ως προπονητής του Ηρακλή με τον οποίο πανηγυρίσει πολλούς τίτλους , και μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα. Εύχομαι να έχετε μια καλή συνεργασία με τον νέο προπονητή». 
Μιλώντας στους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Αλέκος Λεώνης τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του ΠΑΟΚ γιατί  είναι τιμή για εμένα να  δουλέψω σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με ξέρουν , με κάποιους από εσάς έχουμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν και να είστε βέβαιοι ότι και θα δώσω ψυχή τε και σώματι για να καταφέρουμε. Εάν προσπαθήσουμε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εάν λειτουργεί ο καθένας μόνος του δεν θα πετύχουμε τίποτα. Αγωνιστικά θα ακολουθήσουμε μια άλλη φιλοσοφία και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα αλλάζουμε την στρατηγική μας. Δεν θέλω να σας αγχώσω, γιατί το Σάββατο έχουμε μπροστά μας παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Μαζί θα προχωρήσουμε. Θα συζητάμε για όλα. Εάν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια , διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θέλω αυτό που κάνετε να σας ευχαριστεί. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ».
Στις πρώτες του δηλώσεις του ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ Αλέκος Λεώνης δήλωσε:
«Όλα έγινα γρήγορα. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του ΠΑΟΚ γιατί  είναι τιμή για εμένα να  δουλέψω σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Θέλω όλα να γνωρίζουν πως θα αφιερώσω ψυχή και σώμα στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για να πετύχουμε. Εάν λειτουργήσουμε όλοι μαζί διοίκηση, προπονητικό τιμ και αθλητές δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Αναφορικά με τους στόχους ο έμπειρος τεχνικός δεν θέλησε να πει πολλά: 
«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της ενημέρωσης. Ο σχεδιασμός της ομάδας δεν έγινε από εμένα αλλά με αυτό το υλικό που έχουμε με αυτό θα προχωρήσουμε. Δεν θα ακόμα να μιλήσω για στόχους. Πρέπει τα πράγματα τα βλέπουμε ρεαλιστικά. Προχωράμε βήμα -βήμα. Δε θέλουμε να δημιουργούμε εξαρχής στόχους. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη το οποίο είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Δεν θέλω να αγχώσω τους παίκτες μου. Τους ζήτησα πάνω από όλα να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα παίξουμε καλύτερο βόλεϊ. Αν παίξουμε ελκυστικό βόλεϊ θα φέρουμε και τον κόσμο κοντά στην ομάδα.  Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι από τα πιο οργανωμένα σωματεία. Έχει κάνει μεγάλα βήματα στην οργάνωση».
TO ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο προπονητής των τίτλων στον ΠΑΟΚ
Ο Αλέκος γεννήθηκε στις 17/3/1960. Αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης το 1982. Την περίοδο 1986 -1996 δίδαξε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην ειδικότητα της Πετοσφαίρισης στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Από το 1997 είναι προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η πρώτη ομάδα του Λεώνη ως αθλητή ήταν ο Έσπερος. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ηρακλή και ως το 1990 αγωνίστηκε 15 φορές με την Εθνική ομάδα. 
Η πρώτη του ομάδα σαν προπονητής ήταν ο Νέστορας.   Αργότερα πήγε στην εφηβική ομάδα του Ηρακλή και το Φιλαθλητικό ενώ διετέλεσε για 2 χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός στο κλιμάκιο Θεσσαλονίκης. 
Από το 1993 έως και το καλοκαίρι του 2007 ήταν προπονητής του Ηρακλή με διάλειμμα δέκα μηνών (2002-03). Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (2002, 2005, 2007), 5 κύπελλα (2000, 2002, 2004, 2005, 2006)  και 2 σούπερ καπ (2004, 2005).  Παράλληλα ως προπονητής του Ηρακλή τον οδήγησε δύο φορές τέσσερις φορές στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ κατακτώντας δύο φορές τη δεύτερη θέση (2005, 2006).
To καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής ανδρών, συνέχισε στον Παναθηναϊκό, επέστρεψε στον Ηρακλή και ξαναγύρισε στην Εθνική, από την οποία παραιτήθηκε πριν από πέντε μήνες.  Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ο ΠΑΟΚ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠ ΠΑΟΚ
Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Αριστείδη Γιαμμακίδη, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ και επιστρέφει τώρα ως συνεργάτης του Αλέκου Λεώνη. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αριστείδης Γιαμμακίδης διατέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής  της ομάδας μας. Επίσης από σήμερα ο νέος γυμναστής της ομάδας μας θα είναι ο Δημήτρης Ιωαννίδης.


http://www.volleyleague.gr/