Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Απαντήσεις στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη των αναγκαίων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Απαντήσεις στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη των αναγκαίων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση.
Η βουλευτής, κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, σχετικής με την πρόταση δυσπιστίας
του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, επεσήμανε πως η ενέργεια αυτή, στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για μια πρόταση δυσπιστίας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για ένα θέατρο μομφής με σκηνικό την ΕΡΤ, που εξυπηρετεί εσωκομματικούς και μόνο λόγους, αφού όπως τόνισε, αντίστοιχες πρακτικές αποδεικνύουν τη χαμηλή αίσθηση δημοσίου συμφέροντος που διακρίνει το ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, η κυρία Μάνη ανέδειξε τα κυριότερα σημεία του κυβερνητικού έργου του τελευταίου ενάμιση έτους, όπως την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας, την αποκατάσταση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, την ενθάρρυνση της επιστροφής των νέων στον αγροτικό τομέα, κάτι που όπως σημείωσε, θα εξασφαλίσει και την αυτάρκεια της χώρας σε βασικά αγαθά, όπως επίσης και τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και την προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδυτών και τουριστών.
Ωστόσο, η βουλευτής δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα διαβίωσης. Όπως τόνισε, όμως, μόνο μια στιβαρή κυβερνητική πρόταση σαν της σημερινής Κυβέρνησης μπορεί, με σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις, να βγάλει τη χώρα από την κρίση και όχι το ψευτοδίλημμα ’’Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο’’.