Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Οι μασέρ και οι δερματολόγοι που πλήρωναν στο ''επώνυμο'' κέντρο δεν ήταν αυτοί που πίστευαν...

Μια απίστευτη κομπίνα ξεσκεπάστηκε στην Θεσσαλονίκη -Εξαπατήθηκαν 59 άτομα, πολλά από τα οποία παρουσίασαν προβλήματα στην υγεία τους...
Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου,
υπόθεση εξαπάτησης 59 πολιτών από επιχείρηση που εμφανιζόταν ως δερματολογικό κέντρο ή ως ινστιτούτο αισθητικής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 11 ατόμων, ηλικίας 23 έως 60 ετών για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «Παράνομη άσκηση επαγγέλματος».

Η επιχείρηση άλλαζε συχνά έδρα - Άλλοτε εμφανιζόταν ως ινστιτούτο αισθητικής και άλλοτε ως δερματολογικό κέντρο
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την επισταμένη αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, τουλάχιστον από τις αρχές του 2012 συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη μορφή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, ιδρύοντας επιχείρηση που εμφανιζόταν είτε ως δερματολογικό κέντρο είτε ως ινστιτούτο αισθητικής, αλλάζοντας συχνά τόσο την έδρα της επιχείρησης όσο και την ονομασία της, στερούμενη σε κάθε περίπτωση σχετικής άδειας λειτουργίας.

Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνονταν διάφορες υπηρεσίες περιποίησης προσώπου – σώματος και θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν υπό την επίβλεψη γιατρού – δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν ψευδώς, 29χρονη, μία εκ των ανωτέρω μελών της εγκληματικής οργάνωσης . 

Η... εξαπάτηση είχε και εκπτωτικά κουπόνια
Η 29χρονη μαζί με 60χρονη (κόρη – μητέρα), επίσης μέλος της οργάνωσης, για την προσέλκυση πελατείας αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών, συνάπτοντας συμφωνητικά με άλλες εταιρείες και στα οποία αναφερόταν έκπτωση έως και 90%, συγκριτικά με την πραγματική αξία των υπηρεσιών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι, από τα παραπάνω μέλη της οργάνωσης, εξαπατήθηκαν 59 άτομα (57 γυναίκες – 2 άνδρες), σε κάποια εκ των οποίων προκλήθηκαν από τις πραγματοποιθείσες συνεδρίες, σωματικές βλάβες (εξανθήματα - ερεθισμοί). Από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα, είτε με την αγορά κουπονιών είτε με άλλους τρόπους πώλησης των προαναφερόμενων υπηρεσιών, η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ περίπου.

http://www.newsit.gr/