Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Στη Χρυσή Αυγή μέσω… Τέξας!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
08/11/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φυσικά, όλοι το κατάλαβαν. 
Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε κάτι να κάνει την ημέρα της επιστροφής του από το Τέξας, όπου εξέθεσε με μεγάλη ακρίβεια όσα πρόκειται να υποστεί η χώρα αν προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και βρεθεί εκτός ευρώ.
Στο κόμμα του είχε από την προηγουμένη αρχίσει η αναταραχή.
Η ομάδα Λαφαζάνη τον καλούσε να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί να πετύχει και τα τρία – και καταγγελία του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και παραμονή στο ευρώ.
Και τον εγκαλούσε ότι με αυτή την τακτική κινδυνεύει να βρεθεί σε αδυναμία ακόμη και να επαναδιαπραγματευθεί.
Στη Θεσσαλονίκη, η «τάση ΠΑΣΟΚ» έλεγε τα δικά της.
Και η «σκιά του Τέξας» είχε αρχίσει να πέφτει βαριά.
Το βέβαιο είναι πως μια πρόταση μομφής δεν την χρησιμοποιείς για να ρίξεις μπαταριές στον αέρα.
Πολύ περισσότερο που οι προτάσεις μομφής χρησιμεύουν πάντα για να
συσπειρώνουν τον πολιτικό αντίπαλο, ενώ κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι εμψυχώνουν την παράταξη που προκαλεί την πρόταση, αφού γνωρίζουν ότι στο τέλος της ημέρας θα έχουν υποστεί μια κοινοβουλευτική ήττα.
Στην παρούσα Βουλή μάλιστα, δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να συρθούν πίσω από μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ούτε να τον συντροφέψουν σε μια κοινοβουλευτική αυτοκτονία.
Και στην παρούσα συγκυρία, η χώρα έχει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι δημιουργεί μια εκκένωση δημόσιου κτιρίου, που παρανόμως τελούσε υπό κατάληψη επί έξι ολόκληρους μήνες.
Δεν μπορείς να πετάς το (εξαμηνιαίο) δικαίωμα για πρόταση μομφής, ενώ γνωρίζεις ότι εκκρεμούν σοβαρότερα θέματα και ότι σύντομα θα έχεις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για κάτι τέτοιο – αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τα σοβαρότερα θα χρησιμοποιήσεις την κοινοβουλευτική γυμναστική των ονομαστικών ψηφοφοριών.
Και το σημαντικότερο: Οι τρεις ημέρες της συζήτησης θα τελειώσουν το βράδυ της Κυριακής, αλλά το «Τέξας» θα συνεχίσει να στοιχειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και, όπως φαίνεται, δεν θα είναι το μόνο.
Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να δηλώσει (όπως άλλωστε έχει επανειλημμένα πράξει με διάφορες αφορμές και ευκαιρίες) πως θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή, το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας θα έχει πετύχει το ακατόρθωτο:
Και δεν θα πέσει η κυβέρνηση και δεν θα ξεχαστεί το «Τέξας» και θα έχει εξασφαλίσει την ψήφο των Χρυσαυγιτών.
Δεδομένου δε ότι η Χ.Α. ζητά να δοθεί το δικαίωμα και στους τρεις κρατούμενους του Κορυδαλλού βουλευτές να ψηφίζουν, περιμένουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να… ξεκινήσει αγώνα για να τους επιτραπεί να υπερψηφίσουν την πρότασή τους.
Κατευθείαν από το Τέξας στη Χρυσή Αυγή.
Γιατί όχι; Για «χούντα» μίλησε χθες η Χ.Α., για πραξικόπημα και εκτροπή ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.