Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Συγκλόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης με την περιπέτεια με τον καρκίνο (που αντιμετώπισε και ξεπέρασε)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Γιατρός ο ίδιος στο επάγγελμα, και πολιτικός με συσσωρευμένη εμπειρία στην πλάτη του, ο Νικήτας Κακλαμάνης επέλεξε να γνωστοποιήσει μέσω της προσωπικής σελίδας του στο
Facebook το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον καρκίνο που του χτύπησε την πόρτα.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, με ένα προσωπικό σημείωμα, εξηγεί ότι τις τελευταίες 20 μέρες αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το οποίο είναι πλέον πλήρως απαλλαγμένος, και για τον λόγο αυτό απουσίασε από τη Βουλή στην πρόσφατη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης διαγνώστηκε με καρκίνο στο πρώτο στάδιο, και είχε έτσι τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την επάρατη νόσο.
Αναλυτικά, το μήνυμα που έγραψε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ήταν το εξής:
“Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά.
Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν.
Θέλω, επ’ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:
- Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).
- Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο-, το επιστημονικό επίπεδο του Ε.Σ.Υ. είναι εξαιρετικά υψηλό.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου”.