Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αποστολή στον Κρόνο: Υπέροχες εικόνες από το διαστημικό όχημα Cassini

Δείτε Φωτογραφίες του Κρόνου και των δορυφόρων του από το ρομποτικό διαστημικό όχημα Cassini που κάνει μια από τις μεγαλύτερες και πετυχημένες διαστημικές αποστολές (Pics)
Το Cassini–Huygens ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 1997 και, μετά από ένα μακρύ διαπλανητικό ταξίδι, τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο την 1η Ιουλίου 2004. Στις 25 Δεκεμβρίου 2004, το Huygens  αποχωρίστηκε από το κυρίως σώμα του Cassini και στη συνέχεια, έφθασε στο δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα στις 14 Ιανουαρίου 2005, όπου εισχώρησε στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, και προσεδαφίστηκε στέλνοντας πληροφορίες πίσω στη Γη πληροφορίες.
Το Cassini είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο και το τέταρτο που επισκέπτεται τον Κρόνο.
Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες, τα ονόματα και τα βασικότερα στοιχεία των δορυφόρων που έχει ανακαλύψει το ρομποτικό διαστημικό όχημα στον Κρόνο.
 
Ο Εγκέλαδος, ένα μικρό, παγωμένο φεγγάρι αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο ενεργά σώματα στο ηλιακό σύστημα. Είναι φυσικός δορυφόρος του πλανήτη Κρόνου, ο έκτος κατά σειρά ανακαλύψεως και διαστάσεων. Τα δύο διαστημόπλοια Voyager μας έδωσαν τις πρώτες κοντινές εικόνες από τον Εγκέλαδο. Μετά τις ανακαλύψεις του Cassini στον Εγκέλαδο, αρκετές μελέτες για νέες αποστολές προτάθηκαν. Το 2007, η ΝΑΣΑ διεξήγαγε μία έρευνα σχετικά με ένα βολιστήρα που θα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον Εγκέλαδο και θα ερευνούσε τα αέρια που εκπέμπονται από τον νότιο πόλο, αλλά η έρευνα δεν προχώρησε περαιτέρω

Διαβάστε περισσότερα εδώ

news247.gr/