Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

FIRST LEGO League - διαγωνισμός ρομποτικής

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΝΟΗΣΙΣ
Ο διαγωνισμός FIRST LEGO League
για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η FIRST LEGO League ή αλλιώς FLL είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα
παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Το FLL είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και της LEGO και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση).

Οι εγγραφές του διαγωνισμού FIRST LEGO League Greece έχουν αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να εγγραφούν online στο firstlegoleague.gr.

Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη:
- του Ιδρύματος Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
- του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014"
- του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Παράλληλα, πλαισιώνεται από εθελοντές που αγαπούν την τεχνολογία και την ιδέα του διαγωνισμού.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ, στις 8 & 9 Μαρτίου 2014 με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.



Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης