Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Tραγωδία στη Ρόδο - Δύο νεκροί από τη θεομηνία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρόδος μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε δύο γυναίκες, προκαλώντας παράλληλα τεράστιες καταστροφές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε να
επιπλέει σε θαλάσσια περιοχή της Ιαλυσού κοντά στην Κρεμαστή το άψυχο σώμα της 27χρονης δασκάλας, Aναστασίας Κατσαρού, η οποία είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά.
Ζημιές στη Ρόδο από την κακοκαιρία
Ζημιές στη Ρόδο από την κακοκαιρία
Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής, εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε χείμαρρο στη γέφυρα Παστίδας Μαριτσών στην Ιαλυσό η Κάλλη Παναγιώτου, 54 ετών, υπάλληλος του Επιμελητηρίου Ρόδου. Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατό της εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού, Σταύρος Κουσουρνάς.
Ποτάμια λάσπης στις γειτονιές
Ποτάμια λάσπης στις γειτονιές
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη εκπαιδευτικού 53 ετών (καθηγητής αγγλικών), του Κώστα Αργυρόπουλου, ο οποίος είχε παρασυρθεί μαζί με την άτυχη 27χρονη από ορμητικό χείμαρρο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το αυτοκίνητό τους (Nissan Almera) στη γέφυρα της Κρεμαστής, ενώ υπάρχει φόβος και για άλλους αγνοούμενους. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ένας τρίτος φίλος τους, ο Ιωάννης Γκύζης ο οποίος κατάφερε και «γαντζώθηκε» από τη γέφυρα και εντοπίστηκε από τους διασώστες.

Επιπλέον, αναζητείται και ο σύζυγος της 54χρονης γυναίκας που βρέθηκε χθες το βράδυ πνιγμένη στην Ιαλισό. Πρόκειται για τον 63χρονο Γιάννη Μπαϊράμη πρώην διευθυντή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη στο νησί με ελικόπτερο Super Puma, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της διάσωσης. Μαζί της είναι και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χριστιάννα Καλογήρου έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη και του δημάρχου της περιοχής. 

Οι πληγείσες περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει. Να σημειωθεί ότι στο νησί μεταβαίνει και κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές.

Πρωτοφανής θεομηνία


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr