Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Επιδότηση 10.000 € για την ίδρυση δική σας επιχείρησης

Η πολυαναμενόμενη έναρξη υλοποίησης προγράμματος νέων ελεύθερων επαγγελματιών με διακριτικό τίτλο “Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία” από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού είναι γεγονός. Ο προϋπολογισμός
του προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00 €.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 & 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.
Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.
Προτεραιότητα θα δοθεί:
Στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται έντεκα (11) περιφέρειες της χώρας όπου μέσα σε αυτές είναι και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στον ίδιο άξονα προτεραιότητας είναι η Δυτική Μακεδονία και Αττική με συνολικό προϋπολογισμό τα 8.650.000€ και 865 θέσεις. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000,00 και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται από 30/12/2013.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
1. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι και την ̟προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης της δραστηριότητάς τους στη ΔΟΥ) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
2. Να έχουν ̟παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ μέχρι και την ̟προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης της δραστηριότητάς τους στη ΔΟΥ.
3. Να έχουν ελληνική υπηκοότητά ή υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ̟ου έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
4. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
̟5. Να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών
6.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

karatzova.com