Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15/12/2013

Η ΔΗ.ΚΙ.Ο. Με αίσθημα ευθύνης επιδίωξε την συναίνεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις και έτσι μετά από μια δύσκολη οικονομική συγκυρία πέτυχε το Οικονομικό Επιμελητήριο να παίξει σημαντικό ρόλο και να έχει ουσιαστική παρέμβαση σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Με διάλογο και πολλές φορές με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις με τους αρμόδιους υπουργούς κατορθώσαμε το Οικονομικό επιμελητήριο να σταθεί όρθιο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.
Άμεσοι στόχοι μας είναι:

·       Με επιστημονικό τρόπο να αναδείξουμε και να κατοχυρώσουμε το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Μελετητή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διεθνή πρότυπα με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και ψήφισης  του μέχρι το τέλος του 2014. Είναι σημαντικό για μας να αποδείξουμε και να πιστοποιήσουμε ειδικότητες οικονομολόγων συναδέλφων, οι οποίοι θα έχουν ανάλογη θεσμοθετημένη ενασχόληση στα οικονομικά δρώμενα της χώρας μας.
·       Η ανάδειξη του ρόλου αλλά και του επιστημονικού έργου του Ο.Ε.Ε., μέσω σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας σε ότι αφορά την επιμόρφωση και την ενημέρωση, είναι από τους πρωταρχικούς μας στόχους.
·       Στις δύσκολες περιόδους που περνά η κοινωνία μας και οι άνεργοι οικονομολόγοι συνάδελφοί μας, άμεσος στόχος μας είναι σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο η επιμόρφωσή τους και η πρακτική εξάσκηση αυτών μέσω νέων προγραμμάτων του νέου ΣΕΣ (2014-2020). Είναι απαραίτητο και μονόδρομος για μας να πετύχουμε την πλήρη εφαρμογή αυτού του μέτρου για όλους τους συναδέλφους οικονομολόγους.
·       Ήδη θέσαμε στον αρμόδιο υπουργό, το ζήτημα της οικονομικής συνδρομής μέσω του ΕΣΠΑ και στην συνέχεια του ΣΕΣ για τους νέους οικονομολόγους στο νέο επιχειρείν για να μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους γραφεία ή να βελτιώσουν υλικοτεχνικά τα υφιστάμενα.
·       Όσον αφορά τους Οικονομολόγους το Δημόσιο Τομέα θα διεκδικήσουμε και πάλι να αξιολογούνται αξιοκρατικά και να καταλαμβάνουν πτυχιούχοι μέλη του Ο.Ε.Ε. θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών, κυρίως σε οικονομικές και φορολογικές υπηρεσίες.


Στις 15 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) , η  παράταξη της συνέπειας γιατί έχεις Οικονομο-Λόγο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 4Ο Π.Τ. ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ    ( ΠΙΕΡΙΑ)
ΛΙΜΠΑΝΟΒΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  (ΠΙΕΡΙΑ)


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Σ.Τ.Α.  3ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ)

Ν. 1     ΑΜΑΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ             (ΠΙΕΡΙΑ)

Ν.33   ΛΙΜΠΑΝΟΒΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  (ΠΙΕΡΙΑ)