Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ρεπορτάζ από την Αστερούπολη στο Πλατύ Ημαθίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αστερούπολη στο Πλατύ Ημαθίας
 Μια ακόμη ημέρα πέρασε στην Αστερούπολη, η ένατη. Μια ημέρα με πολύ κέφι, γευστικές απολαύσεις που μαγείρεψαν και προσέφεραν σεφ στους επισκέπτες του πεζόδρομου Πλατέος, με
χορό και φυσικά με πάρα πολλές παρουσίες στα 2 “κέντρα” των εκδηλώσεων, στη σκηνή της “Αστερούπολης” και στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη.
Στη σκηνή νωρίς το βραδάκι ανέβηκε και παρουσίασε τη δουλειά της η ομάδα κοριτσιών με χορογραφία εμπνευσμένη από την Δέδε Μελίνα πάνω στις νότες του “Beautiful Christmas” των Big Time Rush. Αργότερα, γύρω στις 19.15 έμειναν για λίγο (και αυτό το αναφέρουμε γιατί η παρουσία τους ήταν περιορισμένη χρονικά επάνω στη σκηνή, επειδή τελικά κατέβηκαν στον πεζόδρομο, μεταξύ των επισκεπτών που χόρεψαν με την καρδιά τους) τα Χάλκινα της Γουμένισσας. 
Παρά τα προβλήματα που όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε, χθες Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, πάρα πολλοί ήταν οι επισκέπτες επέλεξαν να τα αφήσουν για λίγο πίσω και να χορέψουν υπό τους ήχους των Χάλκινων.
Οι μικροί μας επισκέπτες, οι επίτιμοι επισκέπτες της Αστερούπολης, ήταν στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη και επιδόθηκαν για μια ακόμη ημέρα σε κατασκευές, άκουσαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και έπαιξαν τα παιχνίδια που οι εθελοντές με αγάπη και προσοχή έχουν επιλέξει να γίνονται τις ημέρες λειτουργίας της Αστερούπολης (σε καθημερινή βάση διεξάγονται τουλάχιστον 2 παιχνίδια με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, που λόγω της πληθώρας τους χωρίζονται σε ομάδες, ώστε να μην μείνει κανείς παραπονούμενος).

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει:
6.00: Φαντασμαγορικό Θέαμα Δρόμου με τους «Βύρων και Καμίλ», ξυλοπόδαρους, μασκότ, ζογκλερικά και ταχυδακτυλουργικά με θέμα: «Αστερούπολη, το μαγικό χωριό».
7.30: Ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί» μας ταξιδεύει στον Πόντο με το έθιμο του καβουρμά.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-6.00: «Τα ξωτικά σκόρπισαν τα καρύδια».
6.00-7.00: «Τα ξωτικά ξυπνήσανε και το παιχνίδι αρχινίσανε».
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές- Παίζουμε Δημιουργώντας.