Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση και συλλήψεις για εμπόριο ανθρώπων με τη συνεργασία της Ιντερπόλ! ΦΩΤΟ

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Γερμανικές Αστυνομικές Αρχές, η εγκληματική οργάνωση, ύστερα από επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol και η οποία
έγινε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγινε στις 29 Δεκεμβρίου ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης,
κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά οκτώ Έλληνες (3 άνδρες – 5 γυναίκες), εκ των οποίων και ο 59χρονος "εγκέφαλος" της οργάνωσης.
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εθνικά και Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 32 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα υπόλοιπα 5 μέλη της οργάνωσης. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα 5 μέλη (4 άνδρες – 1 γυναίκα) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν ήδη συλληφθεί από την Γερμανική Αστυνομία.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, που αποτελούνταν από 13 μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011 και η δράση είχε κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας στην Γερμανία.

Είχαν φτιάξει επιχείρηση - βιτρίνα



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

newsit.gr