Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ρεπορτάζ από την ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, Πλατύ Ημαθίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, Πλατύ Ημαθίας
Χθες Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 η ομάδα θεάτρου της Αστερούπολης, στην οποία πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους μικρούς της φίλους – οι οποίοι προετοιμάζονταν για τη συγκεκριμένη ημέρα
για περισσότερο από 1 μήνα – παρουσίασε το έργο “Ο Αϊ Βασίλης βρίσκεται σε κρίση”.
Στη συνέχεια, άλλα μέλη της ίδιας ομάδας παρουσίασαν δυο έθιμα από 2 διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, “Τα καρύδια” από την Ήπειρο και “Το Χριστόψωμο” από την Κρήτη.
Στη σκηνή ανέβηκε λίγο αργότερα χορευτικό τμήμα των Κρητών Βέροιας, το οποίο ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους θεατές, που χθες ήταν πολύ περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα, αφού βοήθησε και ο καιρός, που δεν ήταν βροχερός όπως τις προηγούμενες δυο ημέρες. Το τμήμα παρουσίασε χορούς από τη Μεγαλόνησο και στο τέλος το κοινό τους αντάμειψε με ένα θερμό χειροκρότημα, ενδεικτικό ίσως και της αγάπης που υπάρχει στη Μακεδονία για τους κρητικούς χορούς. 
Απ' την άλλη, οι μικροί μας φίλοι για μια ακόμη φορά γέμισαν το Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη (το οποίο ειδικά για χθες – λόγω της θεατρικής παράστασης διέκοψε για περίπου μια ώρα τη λειτουργία του) και έκαναν κατασκευές και ζωγράφισαν.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει:
6.00: Η σκηνή της Αστερούπολης φιλοξενεί ομάδα κοριτσιών με χορογραφία εμπνευσμένη από την Δέδε Μελίνα πάνω στις νότες του “Beautiful Christmas” των Big Time Rush.
7.30: Λαϊκή Συναυλία με τα Χάλκινα Γουμένισσας.
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-6.00: “Στόχευσε τα καλικαντζαράκια”
6.00-7.00: “Ο Αι Βασίλης έχασε το κέρμα του”
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.

8.00-10.00: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές- παίζουμε δημιουργώντας.