Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο μαθητών: Μήπως τα Εξάρχεια δεν είναι αυτό που φαντάζεστε ή αυτό που σας αφήνουν να φανταστείτε;

Γκρεμίζοντας τα στερεότυπα των Εξαρχείων. Οι μαθητές του 5ου Λυκείου μιλούν για την περιοχή τους (Vid)

Χρήστος Δεμέτης
Μία ταινία μικρού μήκους από το 5ο Λύκειο Εξαρχείων. "Μήπως τα Εξάρχεια δεν είναι αυτό που
φαντάζεστε ή αυτό που σας αφήνουν να φανταστείτε"; Ο λόγος, στους μαθητές της περιοχής.
Η ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές  του 5ου Λυκείου Αθηνών των Εξαρχείων για το 6ο "Πάμε Σινεμά;", καταθέτει μια άλλη "ματιά" για την περιοχή των Εξαρχείων.
Οι μαθητές αναδεικνύουν την πολυπολιτισμική και ανθρώπινη πλευρά της περιοχής, μιλούν με μόνιμους κατοίκους, γυρίζουν τα στενά, πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές και με χιούμορ αποδομούν τα στερεότυπα που χρόνια τώρα "αγκαλιάζουν" την περιοχή.


Εξάρχεια: Ανάλυσέ το από CDemo83

Τι είναι το Πάμε Σινεμά;
Το "Πάμε Σινεμά;" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Υλοποιείται στην Αθήνα από τον Δήμο Αθηναίων και το ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" και στην Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Το "Πάμε Σινεμά;" έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης. Γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.
(Πηγή βίντεο: Πάμε Σινεμά)

http://news247.gr/