Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ C.D «Χαιρετείας ασ΄ σήν Τραπεζούνταν»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Κατερίνης και "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ" Νέας Τραπεζούντας
 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  η παρουσίαση του μουσικού οδοιπορικού «Χαιρετείας  ασ΄  σήν  Τραπεζούνταν», με υπέροχα, γνωστά και λιγότερο γνωστά, 15 παραδοσιακά τραγούδια
από διάφορες περιοχές του ιστορικού Πόντου. Πρόκειται, για μια νέα ποιοτική προσπάθεια,  για μια εξαιρετική μουσική δημιουργία, με πρωταγωνιστές-συντελεστές τους : Χρήστο Χαραλαμπίδη στο τραγούδι, Θανάση Στυλίδη στη λύρα και Τάσο Ιμιρτζίδη στο νταούλι, ενώ την ευθύνη της αισθητικής-φωτογραφικής επιμέλειας είχε ο κ. Γιάννης Μεγαλόπουλος. Όλοι τους στάθηκαν πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, με μεράκι, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Προσφέρουν, έτσι, αναγκαία πάντα, αυθεντική, εκλεκτή μουσική τροφή στους πολυπληθείς λάτρεις της πλούσιας ποντιακής παραδοσιακής  μουσικής, στους νέους μουσικούς και όχι μόνο.
        Στην άρτια και μεστή από κάθε άποψη εκδήλωση, με διοργανωτές τους ποντιακούς συλλόγους «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης και «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» Ν. Τραπεζούντας, μέσα δε  σε μια ωραία ατμόσφαιρα και μπροστά σε πολλούς συμπατριώτες, οι καλλιτέχνες-δημιουργοί του C.D ερμήνευσαν θαυμάσια 4 αντιπροσωπευτικά τραγούδια, έτερψαν, ενθουσίασαν και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν. Συμμετείχαν  μάλιστα  χορευτές των δύο συλλόγων.
         Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία της εκδήλωσης είχαν οι άκρως ενδιαφέρουσες  και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των κων : Άρη Κασιμίδη, με θέμα «Η μουσική και ο χορός δηλωτικά της παρουσίας και της καταξίωσης των Ποντίων στην Πιερία του 20ου αιώνα», Γιάννη Μεγαλόπουλου, με θέμα «Το Ποντιακό τραγούδι ως αυτογνωσία» και Θανάση Στυλίδη, με θέμα «Παράδοση και παραδοσιακή «δεξιοτεχνία» στη λύρα» καθώς και η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Καραβέλα, σπουδαίου χορευτή και σημαντικού μελετητή της ποντιακής παράδοσης.
      Η  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης και ο «ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» Ν. Τραπεζούντας ευχαριστούν θερμά τους σπουδαίους μουσικούς που τους εμπιστεύθηκαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τον Ο.Π.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης για τη διάθεση της αίθουσας, τα Μ.Μ.Ε του τόπου μας για την προβολή, τον κ. Κοκκινίδη για τη δωρεάν ηχητική κάλυψη, τον κ. Μεγαλόπουλο για τη δωρεά σπάνιων χαρτών αλλά και όλους που έδωσαν το παρόν. Σημείο διάθεσης του C.D. : «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης  ( Πολιτιστική Στέγη- Ηλιουπόλεως 20 ).
                                           Τέλος, εύχονται Καλές Γιορτές, υγεία και προκοπή!