Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Live ενημέρωση: Πολύ άσχημα τα νέα για τον Σουμάχερ. Επιβεβαιώνεται ότι είναι σε κώμα, υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι... Δραματικές οι εξελίξεις

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΤΑΚΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Σε κώμα ο Σουμάχερ!

Με εγκεφαλική αιμορραγία που κάνει τους τους γιατρούς να μιλούν για κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, νοσηλεύεται στο νοσκομομείο CHU της Γκρενόμπλ ο Μίχαελ Σουμάχερ!

Ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 τραυματίστηκε την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο!
«Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία» ήταν η πρώτη εκτίμηση και στην πορεία άρχισαν να καταφτάνουν πληροφορίες για την κατάσταση του, αλλά και τον τρόπο που τραυματίστηκε.

«Αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν γνωρίζω τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Ηταν σοκαρισμένος, είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό. Φορούσε ειδικό κράνος κι αυτό τον βοήθησε ώστε να μην τραυματιστεί σοβαρά.» είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου, μιλώντας στο Radio Monte Carlo, ενώ πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά τον χώρο και την αιτία του ατυχήματος.Όπως έγινε γνωστό ο Σουμάχερ, που έκανε μόνος του σκι εκείνη την ώρα, είχε μια άσχημη πτώση πάνω σ' έναν βράχο, φορώντας το κράνος και έχοντας υποστεί χτυπήματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ που βρίσκεται 15 λεπτά μακριά από το σημείο που έγινε το ατύχημα.
Σχεδιάγραμμα της πίστας όπου έγινε το ατύχημα. Ο κόκκινος κύκλος σημειώνει το που ακριβώς έγινε το ατύχημα του Γερμανού πιλότου
Σχεδιάγραμμα της πίστας όπου έγινε το ατύχημα. Ο κόκκινος κύκλος σημειώνει το που ακριβώς έγινε το ατύχημα του Γερμανού πιλότου
Η εκπρόσωπος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Ζαμπίνε Κεμ, ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου προσώπου στο ατύχημα. Ζητούμε την κατανόηση όλων, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνουμε συνεχώς πληροφορίες για την πορεία της υγείας του».
Από νωρίς στο πλευρό του Σουμάχερ βρέθηκε ο κορυφαίος ορθοπεδικός, ειδικός σε θέματα κακώσεων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, Ζεράρ Σεγιάν, ο οποίος είχε υπό την επίβλεψή του τον Γερμανό όταν έσπασε το πόδι του το 1999.
Ο Σουμάχερ φέρεται να τραυματίστηκε στις 11:07 τοπική ώρα και σε λιγότερο από 10 λεπτά, συγκεκριμένα στις 11:15, βρίσκονταν δίπλα του οι γιατροί και οι άνθρωποι του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι με την σειρά τους ειδοποίησαν το ελικόπτερο για να τον παραλάβει.

Ο Γερμανός... μόνιμος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρισκόταν με την οικογενειά του για διακοπές στο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν μόνος του την ώρα του ατυχήματος, κάποιες άλλες πως ξεκίνησε μαζί με τον 14χρονο γιο του.