Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων «AGROTICA»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα τη στοχευμένη  ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων που απαρτίζουν το αγροτικό της  καλάθι, την ενίσχυση της εξωστρέφειας  και κατ΄επέκταση την αγροτική ανάπτυξη  συμμετέχει
στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού στην 25η Διεθνή Έκθεση  Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «AGROTICA» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη  ανοίγει τις πύλες της στις 30 Ιανουαρίου 2014 και θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου 2014,  παρουσιάζοντας τα αγαθά που χαρακτηρίζουν την κάθε περιοχή, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την καλύτερη προώθησή τους στις αγορές.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας-μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-σε ένα χώρο  16 τ.μ.  θα παρουσιάσει δράσεις, δραστηριότητες  και προϊόντα υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα:


*Πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ
*Παραδοσιακά
*Πιστοποιημένα Βιολογικά
*Ορεινής Παραγωγής
*Γυναικείων Συν/σμών
*Εξαγωγικού προσανατολισμού κ.α

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου απευθύνει κάλεσμα σε  παραγωγούς,  φορείς, μεταποιητές  και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πιερία στον πρωτογενή τομέα και ειδικά στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων, του εξοπλισμού και των εφοδίων, να  συμμετάσχουν στην 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων «AGROTICA»,  να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, τις νέες προοπτικές του γεωργικού κλάδου,  να αναδείξουν τα προϊόντα με την τοπική ταυτότητα που διαθέτουν και τις υπηρεσίες τους  καθώς και  να τα προωθήσουν  τόσο στην  εγχώρια όσο και στη  διεθνή αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στα  τηλ. 2351-351-252 και 2351-351-128 (υπεύθυνοι  Μιλτιάδης Νικολάου και Παρασκευή Αντωνοπούλου) για τη διάθεση προϊόντων και έντυπου υλικού που θα συμπεριληφθούν στο περίπτερο της Π.Ε. Πιερίας. Ο χώρος του περιπτέρου της Π.Ε. Πιερίας θα διατίθεται στους Πιεριείς εκθέτες προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσω παρουσιάσεων σε  καταναλωτές και επισκέπτες καθώς και  να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με  προμηθευτές,  για την τόνωση της εξωστρέφειας που θα ενισχύσει την πρωτογενή παραγωγή και θα την καθιστήσει  πυλώνα ανάπτυξης  για  την τοπική και εθνική  μας οικονομία.