Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Δρόμος του κρασιού περνά από το πανέμορφο Ελατοχώρι στης 8 & 9 Φεβρουαρίου 2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Προώθηση των Τοπικών Οίνων της Πιερίας και προβολή του Ελατοχωρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών  Ελατοχωρίου

Σ.Μαυρίδου: Με τις συλλογικές δράσεις μας δυναμώνουμε το ενδιαφέρον των
επισκεπτών για την Πιερία

Δ.Ρουκάς: Με εστιασμένες προϊοντικές ενέργειες προώθησης προβάλουμε και αναδεικνύουμε με το καλύτερο τρόπο την Πιερία

Διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο τους Πιερικούς Οίνους -στο ωραίο Ελατοχώρι στο μπαλκόνι των Μυθικών Πιερίων- σε μια ακόμη συλλογική προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τους Πιεριείς Οινοποιούς αλλά και με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου με στόχο την προώθηση των Τοπικών Οίνων της Πιερίας  (ΠΓΕ) και την ανάδειξη του χειμερινού τουρισμού της Πιερίας,  με σύμμαχο την ισχυρή τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου.

Τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά των τοπικών οινοπαραγωγών, που ενσωματώνουν όλα τα χαρίσματα της Πιερίκης Γης,  θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν όσοι βρεθούν στο Ελατοχώρι το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα  τους Τοπικούς Οίνους.

Η Ανιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου,  ανέφερε πως «η εκδήλωση εντάσσεται  στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  ώστε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη κουλτούρα του κρασιού στον επισκέπτη της Πιερίας, ενός τόπου παραγωγής εξαιρετικών βραβευομένων κρασιών με Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη  αλλά και στη δημιουργία μιας ολιστικής αντίληψης συνεργασίας των παραγωγικών οικονομικών κλάδων με βάση τη συνεργασία των επιχειρήσεων για τη  δημιουργία ενός συνολικού επισκέψιμου τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Η  προβολή των τοπικό μας οίνων μέσου της εκδήλωσης οινογνωσίας,  αποτελεί μια συλλογική δράση ¨τουριστικής εμπειρίας¨  προκειμένου να αναδειχθούν οι τουριστικές περιοχές μας και να δυναμώνουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Πιερία».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο για την  ανάδειξη  και  προώθηση των τοπικών οίνων καθώς και για την προβολή της περιοχής του Ελατοχωρίου ως προορισμού αναψυχής όλο το χρόνο, μέσου ενός οινογευστικού ταξιδιού με τη φιλοξενία των Πιεριέων οινοπαραγωγών, ένα απολαυστικό ταξίδι στην απαράμιλλη γεύση των Πιερικών Οίνων.

Για τον καλύτερο συντονισμό των συνδιοργανωτών και την πιο άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης, ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Μίλτος Νικολάου, από το Σύλλογο επαγγελματιών  Ελατοχωρίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βανέσσα Μαρία Βέντσελ, η κ. Κυριακή Δαγκαλίδου,  Γραμματέας του Συλλόγου και υπεύθυνη για την εκδήλωση, όπως και η κ. Έλλη Πασχαλίδου, καθώς και οι οινοποιοί της Πιερίας: Αδάμος Γεώργιος, Γ. Γαρυπίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ,  Κούρτης Απόστολος, Ξηρομερίτη Χριστίνα, Παπαγιαννούλης Κωνσταντίνος και Χρυσοστόμου Νικόλαος

Η συμμετοχή στη  γιορτή κρασιού στο Ελατοχώρι αποτελεί μια ιδανική επιλογή, που απευθύνεται στους ντόπιους αλλά και στους  επισκέπτες της Πιερίας, προσφέροντας μια ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει διαφορετικά τοπικά κρασιά από  μικρά οινοποιεία της Πιερίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014.  οι οινοπαραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των ξενοδοχείων του Ελατοχωρίου μετά τις 7:00 μ.μ, να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στον κόσμο και ο κόσμος αντίστοιχα να δοκιμάσει τα κρασιά τους σε συγκεκριμένα για τη διαδικασία αυτή ποτήρια κρασιού.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στην είσοδο του Παλαιού Ελατοχωρίου θα προσφέρεται  δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης ως καλωσόρισμα ζεστό κρασί με μέλι και με Τσάι Ολύμπου. Στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου θα υπάρχουν διαμορφωμένα σημεία πώλησης για να μπορούν οι επισκέπτες να προμηθευτούν τα κρασιά που επιθυμούν. Οι επισκέπτες επίσης θα μπορούν με μία πολύ συμβολική τιμή να προμηθεύονται ποτήρια για  να δοκιμάζουν το κρασί που θέλουν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00 μ.μ και θα κρατήσει έως τις 16:00 μ.μ. Άλλωστε,  στο χώρο θα υπάρχει  DJ και ζωντανή μουσική. Από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας θα υπάρξει τακτική συγκοινωνία από την Κατερίνη  για Ελατοχώρι στις 11 το πρωί και επιστροφή στην Κατερίνη στις 16:00 μ.μ.

Η Πρόεδρος του συλλόγου,  κ. Βανέσσα Μαρία Βέντσελ, ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας όσο και τους οινοπαραγωγούς για τη συνεργασία αυτή που έχει ως στόχο την ανάδειξη των τουριστικών υποδομών αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ελατοχωρίου καθώς και των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας και ειδικά των κρασιών της Πιερίας.

Η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα επιβάλει να βρεθούν τρόποι διείσδυσης και ενσωμάτωσης  των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πιερίας στη σημερινή τουριστική  αγορά και η εκδήλωση με επίκεντρο τους τοπικούς οίνους συμβάλει  στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Ρουκάς,  ανέφερε πως η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα είδη τουρισμού όπως του οινοτουρισμού. «Με εστιασμένες προϊοντικές ενέργειες προώθησης στη βάση ενός πλάνου προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, όπως αυτή του κρασιού σε συνδυασμό με το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει το Ελατοχώρι,  μπορούμε να προβάλουμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την Πιερία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουκάς.