Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται αυτοκίνητα με λειτουργικό σύστημα Android μέσα στο 2014...

Το λειτουργικό της Google θα μπει σε αυτοκίνητα και θα επιτρέψει την καλύτερη διασύνδεσή τους με κινητά και tablets, πριν το τέλος της χρονιάς
Προ ημερών είχε γίνει γνωστό ότι η Google συνεργάζεται με την Audi για την
ενσωμάτωση του λειτουργικού Android στα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας. Όμως στο εγχείρημα, που ονομάζεται Open Automotive Alliance, συμμετέχουν τελικά και η General Motors, η Honda και η Hyundai.

«Οι κοινές πλατφόρμες επιτρέπουν τη διασύνδεση τηλεφώνου, tablet και υπολογιστή ώστε να απολαμβάνουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, λαμβάνοντας τις πληροφορίες που πρέπει ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιούμε εκείνη τη στιγμή» δήλωσε ο Patrick Brady, διευθυντής του Android Engineering στη Google. «Όμως μια πολύ σημαντική συσκευή ακόμα δεν έχει συνδεθεί πλήρως με τις υπόλοιπες οθόνες της καθημερινότητάς μας: το αυτοκίνητο».

Κάτι που αναμένεται να αλλάξει χάρη στον φορέα Open Automotive Alliance. Σε αυτόν η Google ενώνει τις δυνάμεις της με την Nvidia, εταιρία που ασχολείται με τεχνολογίες γραφικών, και τις αυτοκινητοβιομηχανίες AudiGeneral MotorsHonda και Hyundai. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα ενσωματώνει λειτουργικό Android, μπορεί να μην ξέρουμε από ποια εκ των παραπάνω θα προέρχεται, όμως θα διατεθεί στην αγορά μέσα στο 2014.

«Οι τεχνολογίες των προσωπικών gadgets και των αυτοκινήτων ποτέ δεν βρίσκονταν τόσο κοντά, και με αυτή τη συνεργασία ανοίγουμε το δρόμο για νέες καινοτομίες, που θα βγουν γρηγορότερα στην αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος της Audi«Η συνεργασία δίνει νέα πνοή στην αποστολή μας, που είναι να εισάγουμε το αυτοκίνητο στην ψηφιακή ζωή των πελατών μας, αλλά και να φέρουμε περισσότερη ψηφιακή ζωή μέσα στο αυτοκίνητο», είπαν από τη General Motors.

Οι τέσσερις παραπάνω αυτοκινητοβιομηχανίες είναι οι πρώτες που αναγνώρισαν την αξία μιας τέτοιας συνεργασίας και αποτελούν ιδρυτικά μέλη. Όμως η Google τονίζει ότι δεν έχουν την αποκλειστικότητα του Android, και ότι στοOpen Automotive Alliance είναι ευπρόσδεκτος όποιος άλλος κατασκευαστής θέλει να συμμετάσχει.

[Πηγή: PC Magazine]


http://www.drive.gr/