Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΩΔΙΚΟ / ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ (αξίζει να διαβαστεί)

ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ
Του Εμμανουήλ Γραββάνη του Διονυσίου, κατοίκου Σαρωνίδας Αττικής και του Σαψάνη Βασίλειου του Δημητρίου, κατοίκου Πατρών και ήδη κρατουμένων του Γ.Κ.Κ. Β’ τύπου Μαλανδρίνου
ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αποδέκτες:

1.       κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
2.       κ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος
3.       κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
4.       κ. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμοι κύριοι,
γνωρίζετε ήδη ποιοι είμαστε, από τις εξώδικες οχλήσεις μας, τις αναφορές και τις καταγγελίες μας για την εκτεταμένη διαφθορά που έχουμε αντιμετωπίσει. Γνωρίζετε ότι είμαστε αθώοι, αλλά κρατούμαστε στις φυλακές με βάση παράνομες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες επιχειρούν να μας κλείσουν το στόμα. Καθώς τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για την διαφθορά στη χώρα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, αποφασίσαμε να καταθέσουμε δήμοσια τις δικές μας εμπειρίες και τα πιστεύω μας.
Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε σκληρά λόγια, καθώς αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας, είτε μας αφορούν άμεσα, είτε έμμεσα, είναι εξωφρενικά. Δεν είμαστε αφελείς ή αδαείς, όπως πολύ θα ήθελαν κάποιοι να κάνετε πάρα πολύ άσχημα που δεν λέτε ολόκληρη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για το ποιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας μας. Κάνετε πολύ άσχημα που παραφράζετε ακόμη και το Σύνταγμα, το οποίο ο μέσος Έλληνας δεν έχει διαβάσει και γι̕ αυτό τον κοροϊδεύετε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Άλλος γιατί θέλει να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να αποφύγει την – δυστυχώς αναπόφευκτη – σύγκρουση και άλλος γιατί έχει ξεκάθαρο και ιδιοτελές συμφέρον.
Ο ελληνικός λαός, αυτή τη στιγμή, είναι ακόμη σε λήθαργο. Όμως αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Δεν θα αργήσουν να συνειδητοποιήσουν, όπως εμείς, ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα δεν θα έρθει με τρόπο μαγικό και χωρίς να κάνει τίποτα. Θα αφυπνιστεί και θα διαβάσει, διότι η γνώση φέρνει δύναμη και, όταν διαβάσει και κατανοήσει τι γράφουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για το τι είσαστε υποχρεωμένοι όλοι σας να κάνετε, τότε θα σας θέσει προ των ευθυνών σας με πολύ άσχημο τρόπο.
Δημοκρατία δεν υπάρχει, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει ισονομία, κάποιοι είναι πιο “ίσοι” από άλλους. Ο κρατικός μηχανισμός είναι εντελώς ξεχαρβαλωμένος και λειτουργεί επιλεκτικά. Για να σωθεί η χώρα, χρειάζεται άμεση κάθαρση, αλλιώς, όπως έχετε ομολογήσει κι εσείς, δεν υπάρχει καμία σωτηρία.
Πιστεύουμε ότι έχετε τη βούληση και τις καλές προθέσεις να πράξετε το καθήκον σας. Την κάθαρση, όμως, ποιος θα την κάνει, όταν εκείνοι που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το βαρύ έργο, είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά;
Μέσω αυτής της ανοικτής επιστολής, επιχειρούμε να βοηθήσουμε στην αφύπνιση των Ελλήνων, αλλά και τη δική σας. Δυστυχώς για κάποιους, στη φυλακή είχαμε πολύ χρόνο για να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε το Σύνταγμα, τους Νόμους και τις Θεμελειώδεις Αρχές της Ποινικής Δικονομίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη γνώση αυτή, όχι μόνο για να βρούμε εμείς το δίκιο μας, αλλά και για να μη φτάσουμε να δούμε τους Έλληνες στον αγώνα της αλληλοεξόντωσης για την επιβίωση.
Άλλος είναι ο αγώνας που πρέπει να κάνουν.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να σας υπενθυμίσουμε τα άρθρα του Συντάγματος, το οποίο έχετε ορκιστεί και έχετε καθήκον και υποχρέωση να υπηρετείτε:
Άρθρο 1:
“1. To πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως   ορίζει το Σύνταγμα”.
Άρθρο 2:
“1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της    Πολιτείας.
  2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των  λαών και των κρατών”.
Όλες οι εξουσίες, κύριοι, οφείλουν να ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα, το οποίο καθορίζει και την λειτουργία των εξουσιών – νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική – και τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η εκάστοτε ηγεσία των τριών εξουσιών, αποτελούν απλό διεκπεραιωτή, πρόκειται για προσωρινούς διαχειριστές της λαϊκής θέλησης και της λαϊκής κυριαρχίας. Σε καμία, δε, περίπτωση δεν μπορούν να ταυτιστούν τα πρόσωπα με τους Θεσμούς που εκπροσωπούν προσωρινά και ώσπου να λήξει η θητεία τους.
Όμως, αυτά ακριβώς τα πρόσωπα, που δεν ταυτίζονται με τους θεσμούς που εκπροσωπούν προσωρινά, διορίζουν κρατικούς λειτουργούν και διαχειρίζονται τον κρατικό μηχανισμό και τις τύχες του Λαού και του Έθνους, πάντοτε “στο όνομα του λαού”.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

http://justiceforgreece.wordpress.com