Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γαλάζιο αντάρτικο για αγρότες

32 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τους Γ.Στουρνάρα, Αθ.Τσαυτάρη, αλλά και τους Γ.Μιχελάκη, Κυρ.Μητσοτάκη, Γ.Μαυραγάνη και Χ.Θεοχάρη, εκφράζουν τη διαφωνία τους για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, που έχει
ξεσηκώσει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο. 

Με την ερώτησή τους, με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή, ζητούν αλλαγές στο νέο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων για τους αγρότες. 

Ζητούν να ισχύσει το «κανονικό σύστημα φορολόγησης» των αγροτών που εφαρμόζεται σήμερα με την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και την απόδοση του ΦΠΑ που προκύπτει και μείωση των εξοντωτικών συντελεστών και προστίμων, καθώς και να μην επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες.

«Όταν μιλάμε για έναν παραγωγό, δεν είναι έμπορος, δεν μπορεί να του επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος. Και τι προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο να δώσουν; Πρώτον, δεν έχουν να δώσουν προκαταβολή και δεύτερον, είναι παράλογο. Τι προκαταβολή; Το χωράφι είναι ανοιχτό σε καταστροφές. Πώς ξέρεις τι θα παράγεις την επόμενη χρονιά;» δήλωσε ο Δάνης Τζαμτζής στο Mega το πρωί της Πέμπτης.


http://www.rthess.gr