Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εξώδικο και μηνυτήρια αναφορά για το σκανδαλώδες ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Εξώδικο 5 μελών της «Ανοικτής Πόλης» που θα προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για την αντισυνταγματική παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 δημοσίων κτιρίων στις εταιρείες «Εθνική Πανγαία» και «Eurobank Properties» 
Το δελτίο Τύπου των 5 μελών της «Ανοικτής Πόλης» (πρόκειται για τις: Πορτάλιου Ελένη, Καζαντζάκη Λήδα, Κατερίνη Τόνια, Βαίου Κωνσταντίνα, Καραμεσίνη Μαρία):

“Στις 24-12-2013 τα 5 μέλη της ανοικτής πόλης, που υπογράφουμε και το παρόν δελτίο τύπου, αποστείλαμε στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π. και Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. εξώδικο με αντικείμενο την πώληση των 28 ακινήτων του δημοσίου, τα 8 εκ των οποίων περιλαμβάνονται στα όρια του δήμου Αθηναίων. 
Έχουμε βάσιμους λόγους να θεωρούμε παράνομη , αντισυνταγματική, αδιαφανή και επιβλαβή για την Εθνική Οικονομία την παραχώρηση των 28 ακινήτων για τους λόγους που αναφέρουμε αναλυτικά στην επισυναπτόμενη εξώδικη πρόσκληση:
- Τα 28 ακίνητα είναι ιδιόχρηστα, ανήκουν στη δημόσια κτήση και όχι στην ιδιωτική περιουσία του κράτους και ως εκ τούτου είναι αναπαλλοτρίωτα, αμεταβίβαστα και εκτός συναλλαγής.  
- Θυγατρικές της Εθνικής και της Eurobank ορίζουν τους όρους πώλησης των 28 ακινήτων που αγοράζουν άλλες θυγατρικές τους. Γι αυτό η συναλλαγή είναι σκανδαλώδης, επισείουσα τις σχετικές ευθύνες. 
- Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής είναι εξαιρετικά ασύμφοροι για το Ελληνικό Δημόσιο  
- Η προκήρυξη του διαγωνισμού υποβαθμίζει την αξία των ακινήτων καθώς παραλείπει να αναφέρει τους υπόγειους χώρους των κτιρίων.
- Τα ανωτέρω 28 ακίνητα αποτελούν ζωτικές υποδομές για τη στέγαση δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών, κατά συνέπεια η πώληση τους με τους περιγραφόμενους ανωτέρω όρους αποτελεί υφαρπαγή από το κοινωνικό σύνολο σημαντικών πόρων οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας. 
Για το μείζον αυτό θέμα θα προχωρήσουμε σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.”
http://justiceforgreece.wordpress.com/